hren

ČETVRT STOLJEĆA OD TUŽNOG DANA
U sjećanje na hrvatske branitelje, poginule u bitkama kod Bosanskog Grahova, jučer je u tom bosansko-hercegovačkom mjestu održana misa zadušnica te položeno cvijeće i upaljene svijeće kraj Središnjeg spomen – križa.

Prošlo je 25 godina od 13. kolovoza 1995. godine kada se u Bosanskom Grahovu i okolici vodila teška i odlučujuća bitka za konačno slamanje srpskih snaga.
Pri tome je, u jednom danu poginuo 21 hrvatski branitelj, jedan je nestao, a pedesetak ih je bilo ranjeno. Većina stradalih bili su pripadnici 141. brigade, koja je okupljala branitelje s područja Kaštela, Splita i okolice.

Ovaj datum godinama se obilježava kao Dan sjećanja na poginule branitelje, a nazoče im predstavnici hrvatskih vojnih i civilnih vlasti te rodbina i suborci poginulih, kao i predstavnici više udruga.
Ove godine, zbog epidemiološkog stanja i mjera, u Grahovo nisu otišle brojnije delegacije gradova, udruga i Županije, ali su predstavnici pojedinih braniteljskih udruga pa tako i kaštelanskih, ipak otputovali i uz domaćine odali počast suborcima.

 

Foto: Grahovljani.com


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij