hren

UŽEŽIN I NA SAM BLAGDAN UZ SVETE MISE I PROCESIJE
Iako će povodom blagdana Velike Gospe dio vjernika iz Kaštela hodočastiti u Marijino svetište u Sinju mnogi će sudjelovati i na misnim slavljima u svojim župama u Kaštelima, kako na sam blagdan tako i uoči blagdana kojim se slavi uznesenje blažene Djevice na nebo. Prema tradiciji posebno će se obilježiti u župama u Kaštel Novom, Kaštel Sućurcu te u Kaštel Lukšiću gdje su pripreme već započele devetnicama i trodnevnicama.

U Kaštel Novome i hodočašće u prasvetište

Župljani Kaštel Novog prema tradiciji, hodočastit će u prasvetište Gospe Stomorije u petak, 14. kolovoza, večer uoči blagdana.
U 18 sati, u župnoj crkvi Sv. Petra ap. u Kaštel Novom, održat će se molitva Krunice te će se u procesiji krenuti prema prasvetištu, gdje će se u 20 sati održati sveta misa koju će predvoditi vlč. Josip Šimatović, upravitelj svetišta Crkve hrvatskih mučenika na Udbini. Nakon mise slijedi bdijenje do 24 sata.

U subotu, na sam blagdan Velike Gospe svete mise održat će se u 8 sati u mjesnoj župnoj crkvi te u 10.30 sati u prasvetištu. Svečana koncelebrirana sveta misa, nakon koje sijedi procesija sa svijećama po prasvetištu Gospe Stomorije, bit će u 19 sati, koju će  predvoditi don Ivan Alojzije Terze, župnik župe Marije Pomoćnice Kman.

U Lukšiću mise i koncert Birnja

Lukšićki župljani blagdan Velike Gospe obilježit će u subotu svetom misom u župnoj crkvi u 9 sati te svečanom svetom misom i procesijom u 18 sati koju će predvoditi don Domagoj Durdov, župni vikar Gospe  od Milosrđa.

Već prema tradiciji, na blagdan Velike Gospe svečani koncert povodom Dana mjesta, održat će puhački orkestar HGD Biranj ispred župne crkve u 21 sat.

U Sućurcu bez  tradicionalne procesije

U Kaštel Sućurcu, užežin blagdana Velike Gospe u petak, održat će se sveta misa u 19 sati u svetištu Gospe na Hladi koja će ovu godinu biti bez tradicionalne procesije.

Na sam blagdan, 15. kolovoza bit će četiri mise, prva jutarnja u 7 sati i u 9 sati kao i večernja u 19 sati služit će se u svetištu, dok će misa u 10.30 sati biti u župnoj crkvi.

Dan nakon blagdana Velike Gospe u nedjelju, Sućurani slave blagdan Svetog Roka, a mise su u 7 sati u svetištu te u 9 sati u župnoj crkvi te večernja  sveta misa u 18 sati koja će biti u svetištu Gospe na Hladi.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij