hren

IZDANE UPUTE I UPOZORENJA
Već tradicionalno, vikend prije blagdana Velike Gospe Ured za pastoral mladih Splitsko-makarske nadbiskupije organizira hodočašće mladih od prasvetišta Gospe od Otoka u Solinu do svetišta Gospe Sinjske u Sinju pa će tako biti i ove subote, 8. kolovoza.

- Duhovni susret mladih započinje u Solinu u 19.30 sati sakramentom pomirenja te euharistijskim slavljem koje u 21 sat predvodi Splitsko-makarski nadbiskup mons. Marin Barišić. Nakon svete mise mladi kreću na hodočašće prema svetištu Gospe Sinjske. Hodočasnički put završava u nedjelju ujutro u 6 sati u dvorištu samostana, gdje će se održati misa,  koju će predvoditi generalni vikar mons. Miroslav Vidović – stoji u najavi iz Pastorala mladih.

No, važno je napomenuti da ovo noćno hodočašće neće ići rutom kao do sada glavnim prometnicama, već novom rutom, Stazom Gospi Sinjskoj.  Staza Gospi Sinjskoj ide od Gospinog otoka u Solinu, ulicom Gašpina mlinica, Bili brig, Pleštinići i Klis Megdan, a potom preko željezničke postaje nekadašnje „rere“ u Klisu, Klis Grlo, Dugopolje (nadvožnjak na brzoj cesti),  Kapelica Gospe u Dnu Polja, hotel Katarina, Ulica sv. Mihovila, Ulica kraljice Jelene i Ulica sv. Jeronima - kapelica Gospe od Ružarija,  Križice, odnosno “rerom“ do centra Dicma,  željeznička postaja „rere“ Dicmo, Kukuzovac (odmorište),  trasom „rere“ kroz Brnaze i do Svetište Gospe Sinjske.
Staza Gospi Sinjskoj je obilježena znakovima, a hodočasnike će uz policiju, odnosno Službu za sigurnost cestovnog prometa pratiti i članovi Hrvatske gorske službe spašavanja i djelatnici Hitne medicinske pomoći

A povodom hodočašća iz PUSD uputili su obavijest vozačima  o mogućoj zabrani prometovanja županijskom cestom ŽC 6253 (stara cesta Solin-Klis), ako za to bude potrebe, a u tom slučaju vozači će se upućivati na korištenje ceste D-1 (brza cesta Solin-Klis-Dugopolje).

 - Upozoravamo sve vozače koji će prometovati navedenim dionicama cesta po kojima će se kretati hodočasnici da voze oprezno i usporeno, da poštuju postavljenu privremenu signalizaciju, te upute i zapovjedi policijskih službenika na terenu.
Upozoravamo sve hodočasnike na općenitu zabranu kretanja pješaka autocestom A1 i dionicom ceste D1 (brza cesta Solin-Križice). Upućujemo hodočasnike da za kretanje koriste isključivo predviđenu trasu kretanja, da se kreću nogostupom ili uz lijevi rub kolnika (iznimno i uz desni rub kolnika, u situacijama kada je to za pješake povoljnije, u koloni jedan iza drugog, da koriste baterijske lampe, reflektirajuće prsluke ili narukvice, svjetliju obuću ili odjeću, te da poštuju upute policijskih službenika – poruka je iz PUSD.


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij