hren

U GOMILICI I KAMBELOVCU
Uz Dan pobjede  i domovinske zahvalnosti dio Kaštelana ove je srijede proslavio i blagdan Gospe od sniga, tradicionalnim procesijama i misnim slavljima.

Tako su vjernici u Kaštel Gomilici još u utorak poslijepodne hodočastili od župne crkve do svetišta na Miloj Gori, a u tamošnjoj crkvici Gospe od milosti održana je sveta misa te klanjanje tijekom noći. U srijedu su u svetištu održane jutarnja, svečana i završna sveta misa, koju je predvodio don Ivan Odrljin, a na kojima je sudjelovalo više stotina vjernika.

Kambelovski župljani su prema tradiciji, održali mise tijekom dana i poslijepodne u crkvici Gospe na Krugu. Prvu misu predvodio je fra Roko Bedalov, a poslijepodnevnoj misi, koju je predvodio don Gabrijel Kamber prethodila je procesija u kojoj su oženjeni župljani Gospin kip nosili područjem oko crkvice. Kambelovčani su i ove godine Gospi imali priliku uputiti svoje najosobnije molitve.

Osim u Kaštelima, svetkovina Gospe Snježne slavila se u cijelom katoličkom svijetu pa tako i u brojnim crkvama i kapelicama diljem Hrvatske koje su posvećene Majci Božjoj Snježnoj.

 

Foto: Ivana Topić (PGK)


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij