hren

Čestitke Kaštelanima, ali i svim građanima Hrvatske i ove su godine stigle iz braniteljskih udruga, političkih stranaka te Grada Kaštela.

- Poštovane Kaštelanke i Kaštelani, upućujemo vam čestitke povodom obilježavanja Dana pobjede, domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja, te 25. obljetnice Vojno-redarstvene operacije Oluja!
Hrvatski branitelji su u Oluji pokazali agresoru, ali i svijetu, da je želja naroda da živi u slobodi nepobjediva i neuništiva. Oni su snagom oružja, ali još i više mudrom vojnom taktikom i snagom srca Hrvatskoj donijeli najljepši mogući poklon – mir i slobodu. Vratili su joj sigurnost, stabilnost i cjelovitost državnog teritorija te time otvorili vrata razvoju i napretku.
Proslavimo dostojanstveno ovaj veliki dan – stoji u čestitki Grada kaštela, koju potpisuju gradonačelnik Denis Ivanović i predsjednik Gradskog vijeća Ivan Udovičić.

- U znak sjećanja na sve one koji su dali živote za slobodnu i nezavisnu Hrvatsku, u čast i na ponos svih hrvatskih branitelja, članova obitelji poginulih i umrlih hrvatskih branitelja i svih hrvatskih domoljuba, kao i na sve one koji su na bilo koji način zaslužni što danas imamo slobodnu i nezavisnu Hrvatsku dostojanstveno i ponosno proslavimo ovaj veliki državni blagdan!
Neka ovaj veliki dan u novijoj hrvatskoj povijesti bude proslavljen tiho i dostojanstveno, i u sjećanju na naše časne heroje i  velike pobjede.
U ime Udruge hrvatskih ratnih veterana Grada Kaštela  svim sugrađanima, hrvatskim braniteljima i obiteljima poginulih iskreno i od srca čestitamo Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, Dan hrvatskih branitelja, te obljetnicu VRO „Oluja“ – stoji u čestitki koju je u ime veterana potpisao predsjednik udruge Ivan Bazina.

- Hrvatska slavi Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja te sjećanje na vojno-redarstvenu operaciju Oluja kojom je oslobođen Knin i veliki dio okupiranog područja.
Tijekom Domovinskog rata mnogi su dali svoj obol pa i živote u obrani suverenosti i samostalnosti jedine Domovine i s željom izgradnje demokratske države u kojoj će svatko imati mogućnost dostojanstvenog života.
Ovom prilikom svim građanima Hrvatske, posebno Kaštela, upućujemo iskrene čestitke, a posebno čestitamo i zahvaljujemo našim kolegama ratnicima, hrvatskim braniteljima, njihovim obiteljima, obiteljima poginulih i nestalih branitelja, kao i svima ostalima koji su dali svoj doprinos u stvaranju ove države – čestitka je hrvatskih ratnika iz braniteljsko-dragovoljačke udruge Stina pradidova.

-  Drage Kaštelanke i Kaštelani! Dragi branitelji!  Iskreno i od srca vam čestitamo 5. kolovoza, Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja.
Ponosni smo na velike pobjede izborene, u za Hrvatsku teškim vremenima, na dane kada su podnesene velike žrtve i u kojima su iznikli istinski heroji Domovinskog rata.
Veliku zahvalnost treba iskazivati dnevno, ne samo riječima već i djelima. Zadaća svih nas je da svoje mjesto, grad i zemlju gradimo kao tolerantnu zajednicu, kao mjesto slobode, demokracije, pravednosti i solidarnosti. To je način i put da krizu i probleme s kojima se suočavamo zajedno lakše rješavamo, da Hrvatska bude zemlja u kojoj je ugodno živjeti i u kojoj se rad i kreativnost prepoznaju i promiču kao istinske vrijednost.
To je put za uspješnu i sretniju Hrvatsku – poručili su kaštelanski liberali te predsjednik kaštelanskog HSLS-a Dario Kurtović.

- U spomen na ovaj veliki dan, 5. kolovoza, upućujemo vam iskrene čestitke, a posebnu zahvalnost ovim povodom upućujemo hrvatskim braniteljima, obiteljima nestalih i poginulih i svim onima koji su, svatko na svoj način, gradili hrvatsku državu.
Poginulima i nestalima tijekom Domovinskog rata dugujemo najviše jer su i najviše dali u stvaranju Republike Hrvatske i kao i svake godine ovaj dan nek posebno bude uspomena na sve njih. Dragi sugrađani sretan vam Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja – poruka je poslana od Gradskog odbora HDZ-a Kaštela.

- Drage Hrvatice i Hrvati, čestitamo vam ove dane ponosa i uspomene na vrijeme obrane hrvatske slobode.
Ove godine uz Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja obilježavamo i 25 godina od uspješne vojnoredarstvene operacije Oluja, koja je donijela spajanje hrvatskog sjevera i juga.
Svaki građanin Hrvatske treba biti ponosan na tu veliku pobjedu, ali ujedno i biti zahvalan svima koji su do te pobjede doveli.
Sretan vam ovaj praznik slobode – čestitka je HSP-a i njihovog predjednika Ante Komljena.

Svim našim čitateljima, kao i svim građanima Lijepe naše, ovaj praznik ponosa čestita i redakcija Portala grada Kaštela.


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij