hren

Prema šestom ispitivanju kakvoće mora koje je provedeno u utorak u vremenu od 8.30 do 13 sati na svih 11 službenih kaštelanskih plaža more je izvrsne kakvoće, osim na Torcu u Kaštel Gomilici koje je dobilo ocjenu dobro, objavljeno je u četvrtak.

Tako su plaže koje su označene plavom točkom, plaža Gojača u Kaštel Sućurcu, Kamp u Kaštel Gomilici, Baletna u Kaštel Kambelovcu, Miljenko i Dobrila,  Puntica i Šoulavi u Kaštel Lukšiću, Palace u Kaštel Starom te Gabine i Resnik u Kaštel Štafiliću te Đardin u Kaštel Starom, dok je Torac u Kaštel Gomilici dobio oznaku zeleno.

Uzorci mora uzeti su po sunčanom vremenu tek ponegdje uz jugozapadni vjetar uz temperaturu zraka od oko 28 stupnjeva te temperaturu mora oko 23 stupnja. Tom prilikom ni na jednoj plaži nisu uočena vidljiva onečišćenja niti mineralne masnoće.

Dodajmo, kako su ispitivanja kakvoće mora na plažama u Splitsko-dalmatinskoj županiji pokazala da je na 179 plaža more izvrsne kakvoće te dvije su ocijenjene ocjenom dobar i to uz Torac u Kaštel Gomilici i more u uvali Strožanac u Podstrani.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij