JAVNOSTI PREDSTAVLJEN ELABORAT UTJECAJA NA OKOLIŠ
U različitim oblicima turističkog smještaja Kaštela bi u dogledno vrijeme trebala biti bogatija za jedan moderan i funkcionalan kamp na području Kaštel Štafilića, odnosno dodatnih 285 ležajeva namijenjenih gostima koji preferiraju takav oblik turizma.

Splitsko-dalmatinska županija objavila je 23. srpnja informaciju o zahtjevu za Ocjenu o potrebi procjene utjecaja na okoliš za zahvat izgradnje Kampa Resnik u Kaštel Štafiliću, a zainteresirana javnost Upravnom odjelu za zaštitu okoliša Splitsko-dalmatinske županije može dostaviti mišljenje o zahtjevu za ocjenu o potrebi procjene utjecaja zahvata na okoliš, u roku od 30 dana.

Kako je vidljivo iz elaborata o utjecaju planirane izgradnje kampa na okoliš, koji je izradila tvrtka Zeleni servis, a prema idejnom rješenju Kampa Resnik, kojem je nositelj zahvata tvrtka Camping Kaštela, isti će biti smješten na 1,79 ha zemljišta te obuhvaća čestice 1822 i 1823 te dio čestice 1673/1 koja je prometnica u KO Kaštel Štafilić ili jednostavnije rečeno područje istočno od hotela Resnik, odnosno područje Njive sv. Petra.

A što je planirano u idejnom rješenju  tvrtke Camping Kaštela, kao nositelja zahvata?
Na navedenom području planira se izgraditi 95 smještajnih jedinica, od čega će 33 jedinice biti parcele za mobile home, pet jedinica bit će glamping jedinice, dok će njih 57 biti „klasične“ kamping jedinice. Sve jedinice imat će ukupno 285 ležajeva.

Kamp parcele će biti veličine 90 metara četvornih, opremljene priključcima struje i interneta. Mobile home i glamping jedinice bit će napravljene od čvrstog materijala, imat će vlastite kupaonice i parking prostor i neće biti čvrsto vezane za tlo. Cijeli kamp prostor imat će potrebnu infrastrukturu pa i odgovarajući pogled i sunčalište, a bit će i primjereno hortikulturno uređeno.

Osim jedinica na prostoru će biti i recepcija te zajednički sanitarni čvor i wellness zona sa saunom, prostorom za masažu i sličnim sadržajima. Unutar područja, kao i na kolnom ulazu bit će osigurano 97 parking mjesta. Na prostoru će biti izgrađen i vanjski bazen površine 175 metara četvorinih te mali dječji bazen od 15 metara četvornih. Isto tako planirana je izgradnja restorana i caffe bara u montažnim objektima, u rekreacijskom pojasu kupališta uz dužobalnu šetnicu.

Elaborat, koji je predočen javnosti osim planiranih radova u sklopu zahvata donosi i opis tijeka predviđenih radova, kao i utjecaj zahvata na stanovništvo, biološku raznolikost biljnog i životinjskog svijeta na tom području, utjecaj na vode, more, zrak i cjelokupni krajobraz te posebno na kulturnu i povijesnu baštinu, s naglaskom da se dio zahvata planira izvoditi na kontaktnom području arheološkog lokaliteta Dragač, za što su ishođeni posebni uvjeti nadležnog Konzervatorskog odjela u Trogiru.

Cijeli elaborat o utjecaju na okoliš možete vidjeti OVDJE

Zainteresirana javnost eventualna mišljenja treba dostaviti u pisanom obliku, a adresu, način dostave i druge potrebne informacije možete vidjeti OVDJE 


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij