hren

POSTOJE KAPACITETI ZA PRIKLJUČENJE NOVIH KORISNIKA
Suvremeno doba postalo je nezamislivo bez Interneta, a značaj koji ima u svakodnevnom životu ljudi pokazao se posebno posljednjih pet mjeseci kada je Internet odigrao važnu ulogu u životu pojedinaca.

Iako je današnje vrijeme ne zamislivo bez pristupa Internetu, pojedine obiteljske kuće i vile u Kaštel Kambelovcu upravo dijele sudbinu onih kojima pristup nije omogućen.

Spajanja na žični Internet nije im mogao omogućiti operater za univerzalne usluge, odnosno Hrvatski Telekom, zbog kako su kazali vlasnici tih objekata, nedostatka novi „parica“, laički rečeno, žica koje omogućuju spajanje. Time je zakinuto najmanje desetak stanovnika, odnosno vlasnika kuća u ulicama Biskupa Frane Franića, don Frane Bege, Lapotići. Zašto je to tako, pitali smo Hrvatski Telekom koji kratko odgovaraju i potvrđuju da se situacija mijenja.

- Provjerom u sustavu vidimo kako na navedenom području trenutno postoje kapaciteti za priključenje novih korisnika, odnosno postoje slobodne parice. Međutim, kako bismo mogli dati detaljnije informacije, ljubazno Vas molimo da nam, ukoliko ste u mogućnosti, javite o kojim je točno korisnicima, odnosno adresama riječ kako bismo mogli provjeriti konkretne slučajeve – odgovaraju iz HT-a.

Na svu sreću kapaciteti postoje, te se nadamo da će im biti omogućeno spajanje na žični Internet i to  svima onima koji to zatraže, ne samo u Kaštel Kambelovcu, nego bilo gdje drugo gdje postoji takva potreba. A da je Hrvatski Telekom to dužan napraviti, potvrdili su nam i u Hrvatskoj regulatornoj agenciji za mrežne djelatnosti HAKOM.

- 1.siječnja 2020., stupila je na snagu izmjena Pravilnika o univerzalnim uslugama u elektroničkim komunikacijama, prema kojoj je Hrvatski Telekom d.d. (HT), kao operator univerzalne usluge, obvezan omogućiti fizičkim i pravnim osobama  brzinu prijenosa podataka od najmanje 4 Mbit/s, po cijenama na koje je Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti (HAKOM) dala prethodno odobrenje.

Posebni maloprodajni paket brzine prijenosa podataka od najmanje 4 Mbit/s HT je obvezan na zahtjev omogućiti svakom krajnjem korisniku na području RH na nepokretnoj lokaciji, kojemu u trenutku podnošenja zahtjeva HT, kao operator univerzalne usluge, ne može omogućiti neki od standardnih paketa iz njegove ponude – navode iz HAKOM-a.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij