hren

U ORGANIZACIJI KULTURNO UMJETNIČKOG DRUŠTVA PUTALJ
Na trgu Podvorje u Kaštel Sućurcu u petak, 24. srpnja s početkom u 21 sat KUD Putalj održat će ljetni koncert pod nazivom „Misečina prosula se kalon“. Na koncertu će sudjelovati uz domaćine i KPD Sveta Klara iz Zagreba, ZD Rama iz Pleternice, FA Tempet iz Makarske. S obzirom na upute nacionalnog Stožera, koncert će biti isključivo vokalnog karaktera, odnosno pjesme u folklornom izričaju bez plesa.

- Pozivamo Vas da nas dođete podržati u nakani da Vam približimo i ponosno prikažemo hrvatsku tradicijsku kulturu te otvorimo put predstavljanju naših  Kaštela ostatku Hrvatske i svijeta. Dođite i vjerujte, nećete požaliti – poručuju organizatori te obećavaju ljepotu i raskoš, zvuk i atmosferu hrvatskog folklora.
Dodajmo, kako je Kulturno umjetničko društvo Putalj iz Kaštel Sućurca osnovano s ciljem očuvanja bogate kulturne baštine. Društvo okuplja veliki broj članova raspoređenih u sedam sekcija: Folklorni ansambl, Orkestar, Dječja folklorna skupina, Škola gitare, Škola mandoline i Ženska vokalna skupina „Kaštelanke“.

- Naše mlado Kulturno umjetničko društvo je nastalo iz čežnje za očuvanjem tradicije na našem području. Ideja za osnutkom društva se razvijala par godina. Osnivači našeg društva su većinom mladi ljudi koji su veliki zaljubljenici u tradiciju. Vođeni željom za napredovanjem i temeljitijim istraživanjem naše tradicije osnovali smo naš KUD. Tijekom jako kratkog vremena priključilo se preko 60 članova, a danas brojimo stotinjak članova. Trudimo se prikazati tradiciju svih dijelova Lijepe Naše ali i Hrvata izvan domovine. Sretni smo što smo u Kaštel Sućurcu osnovali kulturno-umjetničko društvo te što imamo podršku naših mještana. Želimo nastaviti ovakvim tempom da postanemo još bolji, da istražimo svaki kamen ovog područja i da prenesemo na mlade generacije naše blago – napominju iz KUD-a.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij