hren

FESTIVAL LJUBAVI
Lovestock festival nastavio je sa svojim programom u Novom parku u Lukšiću gdje su nedjelju nastupili bubnjari Ritam srca i bend Kries. Uz dalmatinsko craft pivo i odličnu glazbu na drugom danu festivala zabave je bilo na pretek. Bila je to nevjerojatna večer koja je oduševila sve prisutne.

Svi posjetitelji na samome ulazu u park odgovorno su dali svoje osobne podatke i broj mobitela nakon čega su im pošpricane ruke dezinficijensom. Nakon navedene zdravstvene procedure, krenulo je partijanje, a atmosfera festivala postajala je sve bolja i bolja iz sata u sat. Svi oni koji nisu mogli doći na festival, imali su mogućnost gledati ga putem live stream prijenosa na Facebook stranici Split Stream.

Kaštelani su sinoć plesali uz zarazno dobar ritam bubnjara Ritam srca koji su se rado odazvali na poziv organizatora, Kaštelanskog kazališta, jer su u festivalu prepoznali predivnu ideju kojom se vode i sami, a to je širenje ljubavi i dobra. Veselo društvo Ritam srca broji više od 20 članova, a sinoć su Lukšićem odašiljali pozitivnu energiju i zvukove zabavnih bubnjeva koji bude dušu, tijelo te pozivaju na ples.

Nakon zanimljivih bubnjara, na pozornici u Novom parku nastupio je jedinstveni sedmeročlani bend Kries, hrvatska etno grupa koja nadahnuće pronalazi u melodijama tradicijskih pjesama, slavenskoj mitologiji, dinarskom ritmu i zvukovima mediteranskih glazbala.

KRIES je kroz godine svirke prisvojio titulu jednog od najaktivnijih predstavnika world music scene, a to je prepoznala i kaštelanska publika koja se sinoć već u prvim taktovima počela njihati i uživati u Kriesovom transcendentalnom zvuku. Koncert su htjeli završiti pjesmom „Dodole“, pjesmom s njihova posljednjeg albuma „Selo na okuke”, ali rasplesana publika htjela je još pa su za kraj koncerta odsvirali „Zumbu“ koja je ujedno označila i kraj ovogodišnjeg festivala ljubavi.

Festival se ove godine održao uz podršku Grada Kaštela, Turističke zajednice Kaštela, tvrtke CEMEX, hotela Kastel, Uni Rent, Marine Kaštela te Rock Porka, Nehaj 2 i Red Lion Puba.


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij