hren

OBILAZIT ĆE SVE GRADOVE I MJESTA U SPLITSKO-DALMATINSKOJ ŽUPANIJI
Strani policijski službenici iz Slovačke i Poljske, zajedno s policijskim službenicima iz  Odjela prevencije i Policijskih postaja Trogir i Kaštela, protekli tjedan poslove su obavljali na području Splita,Trogira i Kaštela.

Policajci su na području Splita obišli centar grada i  susreli strane turiste koji su obilazili znamenitosti u centru grada.

- Stranim gostima neobično je i drago vidjeti u Hrvatskoj strane policajce, posebno policajce iz njihovih zemalja. Razmjenjujući dojmove o ljepotama Hrvatske, našli su vremena  porazgovarati s policijskim službenicima i o zaštiti imovine tijekom godišnjeg odmora i ostalim savjetima samozaštite.
Strani policajci iskoristili su boravak u Splitu da se upoznaju s poviješću „najlipšeg grada na svitu“ i razgledaju Dioklecijanovu palaču, te spomenike koji se nalaze u centru Splita – ističu iz Policijske uprave Splitsko-dalmatinske

Dušan Štíbel, slovački policajac čuo je za tradiciju da gosti boraveći u Splitu, dotaknu palac Grgura Ninskog  i zažele želju, te nije propustio priliku da i sam zaželi  jednu želju, ponovni dolazak u Hrvatsku. Robert Piasecki, poljski policajac ranije je boravio u Hrvatskoj, te je njegov rad bio izuzetno važan posebno u komunikaciji s poljskim državljanima.

Strani policijski službenici, bez obzira na mjesto gdje su smješteni, poslove obavljaju na čitavom području PU splitsko-dalmatinske, te se uključuju u postupke kada je potrebno komunicirati sa stranim državljanima – ističu iz  splitske policije.

U Trogiru policajci su obišli centar grada, susreli su se s turistima koji su obilazili znamenitosti i šetali gradom. Strani turisti rado su  popričali s policijskim službenicima. Strani gosti upoznati su s projektom da u Hrvatskoj, tijekom ljeta, borave strani policijski službenici što im je izuzetno drago.

Mobilnim preventivnom kombijem, specijaliziranim vozilom prevencije, strani policijski službenici tijekom svog boravka u Splitsko-dalmatinskoj županiji, obilaziti će sve gradove i mjesta, posebno gdje borave gosti iz njihovih zemalja.

 

KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij