hren

UVOD U FESTIVAL LJUBAVI
Rock Pork u Kaštel Novom sinoć je bio mjesto u kojem se zabavljalo do kasno u noć. Uz promociju ovogodišnjeg LOVESTOCK festivala održan je i koncert grupe IN ROOTS pa zabave i odlične atmosfere nije nedostajalo.

Organizator Lovestock festivala Joško Grgin, u ime Kaštelanskog kazališta, predstavio je ovogodišnji program  i otkrio što publiku čeka na nadolazećem festivalu.

Ovogodišnji, drugi Lovestock festival – Kaštela grad ljubavi, održat će se u Novom parku u Kaštel Lukšiću 18. i 19. srpnja. Kao posljedica pandemije Covida-19 festival će se održat u nešto kraćem izdanju nego li je planirano, ali bez obzira na to organizatori su se itekako potrudili da ta dva festivalska dana budu nezaboravna za sve posjetitelje.

Prvog dana festivala, u subotu, u Kaštela stižu dva poznata hrvatska rock benda M.O.R.T. i KOJOTI koji će zabavljati sve okupljene od 21 sat.  U isto vrijeme, dan nakon, u nedjelju, slijedi još  glazbenih  poslastica, bubnjari RITAM SRCA i KRIES koji će dati „točku na i tom danu“, kao i službeno zatvoriti Lovestock festival. Bit će ovo prigoda i za predstavljanje i uživanje u dalmatinskim craft pivima. 7

- Program je trebao biti bogatiji, festival je trebao trajati tri dana, ali svejedno vjerujem da će svi koji vole odličnu glazbu doći, pozvati svoje prijatelje i svi zajedno zabavit se.

Sve će se odvijati u skladu s mjerama Stožera pa će i ljudi koji dođu na festival trebati ostaviti svoje podatke, zbog trenutnog eksponencijalnog porasta zaraženih od koronavirusa.

Lovestock festival jedan od rijetkih festivala koji će se uopće održati ove godine. Kaštelansko kazalište festival organizira uz pomoć prijatelja i suradnika, ulaznice se ne naplaćuju, što je i jedan od razloga zbog čega će se i održati.

Bitno je samo da vi dođete, podržite nas, održimo taj festival i uživamo u dobroj glazbi – kazao je Grgin te nadodao i da ove godine ipak neće biti najavljenog i očekivanog  dječjeg programa,  sukladno s odluci Stožera.

Uz promociju Lovestock festivala, u Rock-Porku sinoć se s guštom i zaplesalo, zahvaljujući In Roots bendu, koji, kako je kazano, ne dolazi iz ruralnog sjevernog Mississippija, a opet ima taj unikatan, bogat blues zvuk.

Kao što im samo ime kaže, bend su koji njeguje korijene izvornog bluesa. Čine ga Ivana Čović na bubnjevima, Predrag Lovrinčević na vokalu i usnoj harmonici te Vicko Franić s cigar boxom, električnom gitarom i vokalom. Smatraju da u današnjem bluesu, posebno hrvatskome, nedostaje novih lica i glazbenika te da se blues treba podići na novu, bolju razinu, a najbolju promociju bluesa donose na svojim nastupima, poput ovog u Kaštelima.

Ne ostaje mnogo za nadodati osim pozvati vas da dođete u Kaštela, grad ljubavi i uživate u ovogodišnjem festivalu kojeg, unatoč svemu,  nećete tako lako zaboraviti!

Važno je napomenuti kako ovogodišnji Lovestock festival podupiru Grad Kaštela, Turistička zajednica Kaštela, CEMEX, hotel Kastel, Marina Kaštela, Uni Rent, Red Lion Pub, Nehaj 2 i Rock Pork.

Foto: Ivana Topić (PGK)

 

 


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij