hren

Jure poštar donio razglednicu iz Kuće cveća

Ko je ovo? Pa to je naš Bero. Šta piše?

Dragi moji komunjarci, evo pričam sa Starim i kaže mi da sam bio u pravu. He, he, he, oni misle da ja ne znam koja jaja, a ja sam njima to namjerno smjestio. Pa mislite da mi se Tito omako, ma kakvi, pa i njega sam im smjestio...i one fašiste...i ono da ne znam što je Vijeće, a što Komisija ili tako nekako. A onaj psiho Bago prodani meni da ne znam za jaja, ha, ha, ha, eto im ga sad, nek se vade, he, he, he, pa nije Bero budala da uzme vlast, ide korona, ide neimaština, kuga, kolera...  Treba vraćati što je Bahati posudio za kao pomoći radnicima, treba prositi kredite, Šarl Mišel i te stvari. Ha, ha, ha...eto im ga... To me i Zoki malo uputio kako se izvući, a ne zaglaviti.

Čak je i Mojmira Pastorčić histerikus u RTL-u primijetila da sam spomenuo korupciju i nezaposlenost i crnu sliku Hrvatske, i rekla da koja to nezaposlenost, pa svi mi radimo, i Macan i Puhovski i Šprajc i Damira, tako da njoj nije jasno zašto netko spominje bijedu i korupciju. Šprajc je dodao da to tu i tamo ima nekih koji su zaposleni kao komunalci pa se boje za posao, inače je sve ok. Pa, drugovi, vidite li vi kako ide ta kupoprodaja u sekundi? Čak i Šprajc i ta histerična se okrenuli dok si rekao RTL. Što ti je tržište kapitala.

Eto, još ću malo sjediti ovdje među cvijećem i ćakulati sa Starim, a onda ću doma. Pozdravite druga Škoru.

Zakonita, pa jesi ti slikala listić za poslat u CK HDZ?

Ona, da je, ali kako nema mobitel, ona je to ka i uvik, sjela je na listić, pa je valjda ostalo šta, nešto ka fotokopirano, samo onastvarkopirano, to mu dođe slično. Vidi, je li šta ostalo? Barem ono di je zaokružila, pa da ide pokazat Uvaženome u CK.

Asti pasa, koja kopija, nisi je morala toliko uvećat. Valjda će Uvaženi uspit pročitat.

I Zakonita skoknula gore do Uvaženoga, da evo, slikala ja, pa izvolite si se vidit da sam za vas, tako da mi možete Blesija zaposlit u komunalu, kako ste obećali. Molim, šta ste rekli? Je li to uzdišete ili dahćete. Kako? Šta, je...je....jeheheee?

On digao gaće i da dobro je, javite se čim Blesi završi osmi razred, pa  ćemo mu opičit diplomu, pa zaštitu na radu ka i svi, pa u komunalu. Uf, šta san se zapuva.

A ona došla doli i da ne zna šta je uvaženi činija, ona ništa nije osjetila, ali dobro se zapuva i mirija tlak, da vidi je li pozitivan, ali bit će dobro. Još par izbora za njih i Blesiju se smiješi smiješna budućnost. E, da, srela sam na skalama druga Škoru, da ide malo gore do Velimira Bate, da vide što će, a suza suzu goni. Pa, šta plačeš, dobili ste dobro. A on, da dobio sam malo moj narod, eto što sam dobio. A sve smo već bili zacrtali, temelje za nove logore i to. General Glasnović isposlovo da ga od tamo prebace vamo u Vrapče, kad ono ništa.

I plače li ga plače.

Ajde, Blesi, pustimo politiku, spremi se, idemo, rekao sam.

Blesi s maskom bez disaljke hvatao dah i lovio prstace, a ja ćakulao s Jozom gostioničarom o veličanstvenoj korupciji, pobjedi masnoće u krvi i visokom tlaku. Onda je Jozo zastao, osvrnuo se i: MATEEE, DI SU NESTALI PRSTACI??? - izderao se na Matu konobara.
A Mate, da nema pojma, sad su bili tu na stolu, a oko njih se motao neki mulac s maskom na glavi.
Što se dogodilo, Jozo? - upitao sam.
A neki mulac digao prstace i...i što ti to viri iz džepa?
Koje? Ovo?! Ma, vidi kako mi se zavukao u džep! Kakvi su ti ovo zubaci, Jozo, jeba te?
Pečeni!

Ja kroz vrata, on za mnom i zubacom, a Blesi je već bio odmakao. Ljudi počeli pljeskati i navijati: JO-ZO! JO-ZO! - jer su mislili da je utrka u čast veličanstvene pobjede, a onda Jozi tlak gori, a on doli. A di je za njega trčat s tolikim tlakom i masnoćom i eurima!

Dobar dan, Uvažena, evo je Blesi ulovio friške prstace, a ja zubaca, pa ako ćete u pola cijene i...
Ona, da jesam li siguran da je friško.
A, Bože dragi, zubatac je upravo skinut s gradela, a i prstaci su još vrući.
Ona, da nije znala da se prstaci love odmah na buzaru, uvijek je mislila da najprije budu sirovi, pa...

Uvečer me Uvaženi pozvalo na raport gori, na visinu. Svečano otvorilo i njega i Uvaženu, pa je sjedio na školjki bi-sernici i govorio mi da pr...prc... PRRROOOUUUUPRCPUFFFF! - odmah je znao da nisu friški - PRRRRRR! Platit ćeš ti meni ovo!
Ali, ulovljeni su u najelitnijem resto...mislim, na najboljem mjestu i...ufff, smrada, pošteno vas je otvorilo, ne bi vam škodilo malo zatvora, najbolji je čaj od šupka i to. Ma, to je vama malo od slavlja na izborima.
On, da malo šta si me otvorija, sad bi me i zatvorija. Uvaženaaa, donesi mi kalašaaa! On će mene zatvarat, otvarat...on će mene... I da znaš - ratatatatat - Blesi će ti malo nikad postat komunalac - ratatatat!

A ja djeco ćućule, pa vanka bućuleee!


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij