hren

ZAVRŠEN NATJEČAJ, IZABRANI PONUĐAČI
Na javni natječaj Grada Kaštela iz siječnja ove godine, za zakup poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu države na području Kaštela, javilo se 15 ponuđača, odnosno poljoprivrednika  čije su ponude otvorene u ožujku ove godine, a odluka o prihvaćanju ponuda donesena je na nedavno održanoj sjednici Gradskog vijeća.

Za zakup je bilo predviđeno više zemljišta duž Kaštela, ukupne površine 60,6 ha, no nakon provedenog natječaja u zakup će se dati 31,39 ha zemljišta. Od 15 ponuđača, njih osmero je zadovoljilo propisane kriterije natječaja  te će se s njima sklopiti ugovori o zakupu na 25 godina.

Prema prijedlogu Povjerenstva, a prema odluci Gradskog vijeća, prihvaćena je ponuda Tatjane Kapitanović iz Solina, o zakupu pašnjaka u Kaštel Sućurcu, površine 0,10 ha.
Prihvaćene su ponude OPG-a Ante Brčić iz Kaštel Kambelovca za zakup pašnjaka od 0,4 ha te od 0,66 ha u Kaštel Sućurcu,  kao i 0,12 ha i 0,53 ha pašnjaka u Kaštel Štafiliću, a u Kaštel Štafiliću nalazi se i oranica površine 1,35 ha, za koju je ovaj OPG dao, a Gradsko vijeće prihvatilo ponudu.

OPG Vlado Perišin  iz Kaštel Kambelovca s Gradom će sklopiti ugovor o zakupu  0,76 ha pašnjaka u Kaštel Kambelovcu, a Jakov Vujeva iz Kaštel Štafilića o zakupu 0,33 ha pašnjaka u svom mjestu.
Prihvaćena je ponuda PZ Kaštelansko vrelo iz Kaštel Novog za zakup pašnjaka od 0,40 ha u Kaštel Štafiliću, kao i ponuda Sjeme doo iz Splita za zakup 15,78 ha pašnjaka, koji se također nalazi u najzapadnijem Kaštelu.

OPG Mirko Petrović iz Kaštel Starog,  odlukom Vijeća potpisat će ugovor za 10 ha šume te pašnjak od 0,81 ha u Kaštel Novom
Anton Kovačev vlasnik je OPG-a koji je dao najpovoljnije ponude za 0,13 ha voćnjaka 0,02 ha pašnjaka na području Kaštel Lukšića.

Poljoprivredno zemljište koje je tema zakupa nije u funkciji poljoprivredne proizvodnje te je uglavnom obraslo višegodišnjim divljim raslinjem, koje zakupac treba iskrčiti o vlastitom trošku u roku dvije godine  od dana uvođenja u posjed.
Godišnje zakupnine za navedene pašnjake i voćnjak iznose, ovisno o površini zemljišta, između 5,35 kuna i 217,07 kuna, dok će za najveću površinu pašnjaka od 15,78 ha, tvrtka Sjeme plaćati godišnji zakup od 4.229 kuna. Zakup jedine šume iznosi 3.336 kuna, a oranice 750, 59 kuna za godinu dana.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij