hren

U ulici Obala kralja Tomislava u Kaštel Kambelovcu u nedjelju, 14. lipnja nešto malo prije 23 sata, došlo je do sukoba više muških osoba te je upotrjebljeno i vatreno oružje. Tom prilikom pucano je na 36-godišnjeg Marija Boljata iz Kaštel Kambelovca koji je na licu mjesta preminuo, dok su druge dvije muške osobe ranjene i kolima hitne pomoći prevezene u KBC Split. Jedan od ranjenih je Jozo Čabraja, 29-godišnjak iz Kaštel Lukšića.

Kako doznajemo, grupa mladića, najmanje šestorica, sukobila su se s drugom skupinom od trojice mladića  te je najprije došlo do naguravanja, a potom i do premlaćivanja trojice, u koje su potom pucali iz vatrenog oružja. Dvojica su do dolaska hitne pomoći bila pri svijesti, među kojima je i Jozo Čabraja, no Marijo Boljat nije pokazivao znakove života.

- Čula sam pucnjeve, zvučalo je kao petarde, nisam mogla vjerovati da netko puca iz oružja. Potom sam čula kako neko viče u ulici "zovite hitnu, zovite hitnu", onda sam istrčala na ulicu. Jedan je momak ležao nepomično, dok su drugom pomagali da se ustane. U to je došla policija, a ubrzo i hitna. Onda smo se svi morali skloniti. Bilo je strašno, ne mogu vjerovati da se to dogodilo nasred ulice - kazala je vidno uznemirena jedna Kaštelanka koju smo zatekli u blizini mjesta događaja.

­Prema prvim informacijama ozlijeđeni i preminuli su nosili pancirke te se da zaključiti da se radi obračunu dvije suprotstavljene skupine. Čekali su ih u ulici, sve su unaprijed isplanirali i čekali su ih automobili za bijeg.

Policijski službenici su osigurali mjesto događaja te se traga za počiniteljima. Navodno se radi o grupi iz Kaštel Gomilice, koja je imala neraščišćene račune s Boljatom i njegovim prijateljima.

Prema jutrošnjem izvješću policije, privedene su tri osobe koje se dovode u vezu s ovim događajem.


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij