hren

ZA DOBIVANJE SREDSTAVA VAŽNA JE BRZINA PRIJAVE
Krajem lipnja, odnosno početkom srpnja ove godine, Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost raspisat će natječaj za sufinanciranje kupnje novih električnih vozila. Za tu svrhu bit će osigurano 22 milijuna kuna za građane i 22 milijuna kuna za pravne osobe, a procedura prijave bit će slična kao i prijašnjih godina.

Iako detalji još nisu navedeni na stranicama Fonda, za pretpostaviti je da će i ove godine za dobivanje sredstava biti važna brzini prijave. Naime, prije dvije godine natječaj je zatvoren za dan i pol, a prošlu godinu za dva dana.

Najveći iznos koji će se moći dobiti za kupnju električnog automobila bit će 70 tisuća kuna, odnosno do 40 tisuća kuna za plug-in hibride čija je emisija CO2 manja od 50 g/km, do 20 tisuća kuna za električne skutere, motocikle i četverocikle te do 5 tisuća kuna za električne bicikle.
Prošle godine dobivalo se do 80 tisuća kuna, odnosno do maksimalno 40 posto iznosa cijene električnog automobila, piše Rep.hr.

Sufinancirala su se isključivo nova vozila. Procedura je uključivala dostavu ispunjenog i potpisanog obrasca, kopiju osobne iskaznice, tehničke karakteristike vozila iz ponude i samu ponudu dobivenu u prodajnom salonu.

Dodajmo, kako je projekt Vozimo ekonomično pokrenut  2014. godinekroz koji se građanima i tvrtkama dodjeljuju bespovratna sredstva za kupnju energetski učinkovitijih vozila, s ciljem poticanja čistijeg transporta u Hrvatskoj i smanjenja onečišćenja zraka.

Od 2014. do 2019. godine je Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost sa 109,5 milijuna kuna sufinancirao nabavu preko tri i pol tisuće električnih, hibridnih te plug in hibridnih vozila. 


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij