hren

JAVNA NABAVA ĆE SE NASTAVITI NAKON ŠTO DKOM DONESE RJEŠENJE ŽALBE
Nakon treće odgode otvaranja ponuda za gradnju Centra za gospodarenje otpadom sredinom svibnja zbog koronavirusa, početkom ovog mjeseca trebalo se znati tko će biti izvođač radova za projektiranje i građenje Centra. No, zbog uložene žalbe stopiran je postupak natječaja. Unatoč tome, iz Regionalnog centra čistog okoliša tvrde kako će u Lećevici sve biti izgrađeno u roku te da se neće plaćati penali.

Novi prekid nadmetanja nakon najnovije žalbe uložila je tvrtka iz Grubina kraj Imotskog i to zbog određenih nelogičnosti u dokumentaciji, a privremena upraviteljica Regionalnog centra čistog okoliša, županijske tvrtke, mr. Vlatka Lucijanić-Justić tvrdi kako će Centar biti izgrađen u roku koji je predviđen ugovorom o dodjeli nepovratnih sredstava.

- To je sada u nadležnosti Državne komisije za kontrolu postupaka javne nabave, a mi kao naručitelj nadamo se brzom rješavanju žalbe. Stopiran je samo postupak javne nabave za projektiranje i građenje centra za gospodarenjem otpadom, dok ostale aktivnosti na projektu teku neovisno o ovom postupku – kazala je Lucijanić-Justić, a prenosi Slobodna Dalmacija.

Lucijanić-Justić je pojasnila kako se javna nabava neće morati pokrenuti iz početka nego će se isti postupak nastaviti nakon što DKOM donese rješenje po žalbi. Kako kaže, EU-ova sredstva za sufinanciranje projekta su osigurana te da će se trošiti u skladu sa sklopljenim ugovorima.

Kako je ponovno stopirana javna nabava za radove čija je procijenjena vrijednost 412 milijuna kuna, početak radova, koji bi trebali trajati 18 mjeseci, još nisu na vidiku, a ako Centar ne bude izgrađen do 2022. godine, plaćat ćemo penale Europskoj uniji.

 


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij