hren

OTKAZANO I NATJECANJE ZLATNI CVIJET
Na popisu manifestacija,  koje se ove godine nisu održale zbog mjera zaštite u tijeku pandemije koronavirusa, su i tradicionalne proljetne manifestacije u Kaštelima, eko akcija Lipa su lipa moja Kaštela te Praznik cvijeća pa su Kaštelani tako ovog svibnja ostali zakinuti za organizirane akcije čišćenja i uređenja te proglašenje najboljih i najuspješnijih cvjećara, vlasnika perivoja, vrtova i okoliša.

- Organizacija većih događanja nije bila moguća pa smo odustali od akcije Lipa su lipa moja Kaštela i Praznika cvijeća, iako smo razmišljali da ih održimo u nešto manjem obimu. Odustali smo jer ta događanja, zbog ocjena i razgledavanja, zahtjevaju okupljanje Povjerenstva i posjet kaštelanskim domovima. Nismo mogli garantirati sigurnost svim sudionicima pa smo ih morali otkazati. Ujedno, tijekom ovog vremena nisu radile ni škole ni vrtići, ali ni određeni gospodarski subjekti pa se natjecanja za najljepši okoliš odgojno-obrazovne ustanove i gospodarskog subjekta, nisu mogla niti održati – kazala nam je direktorica Turističke zajednice Nada Maršić.

Pandemija koronavirusa dovela je i do otkazivanja međunarodnog natjecanja „Zlatni cvijet“ na kojem su Kaštela, prema odluci stručnog suda na Interstasu, trebala predstavljati Hrvatsku. To natjecanje je za ovu godinu otkazano, no održat će se sljedeće godine pa će Kaštela pričekati da se predstave svjetskoj javnosti.

- Pripreme za ovo natjecanje smo bili započeli, nešto već i realizirali, ali morat ćemo i za ovo pričekati sljedeću godinu. Inače na tom natjecanju planirali smo se predstaviti s brošurama, promidžbenim videom te nekoliko loakcija i područja, a između ostalog to je đardin u Kaštel Starom, vidikovac na Malačkoj kojeg smo trebali dodatno urediti u suradnji s Hvidrom, Hrvatskim šumama, planinarima i drugima, kao i nogostup uz najdužu kaštelansku ulicu Cestu dr. Franje Tuđmana – informirala nas je Maršić.

Da su pripreme za „Zlatni cvijet“ bile u tijeku, ovih dana svjedoči i potpuno uređen starosejski đardin, u kojem je popravljena rasvjeta i uređeno zelenilo.
No sada, Kaštelani imaju i dodatno vrijeme za urediti sve planirano te sljedeće godine oduševiti međunarodni ocjenjivački sud.

- Sami Kaštelani, koji su se u velikom broju tijekom mjera zaštite posvetili uređenju svojih okućnica, te svoje okućnice sada trebaju nastaviti njegovati i održavati pa će, vjerujem, sljedeće godine biti i znatan broj prijavljenih na natjecanje za najljepši kaštelanski vrt, perivoj i balaturu, a i cijeli grad bit će zeleniji i ljepši – zaključila je Maršić.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij