hren

JOŠ PONEKI DAN ZA UKLJUČITI SE
Humanitarna udruga Srce za srce početkom ožujka započela je humanitarnu akciju „Korak nade za Vanju“, koja traje do 30. svibnja te su ovim putem podsjetili sve ljude dobre volje da još nije kasno uključiti se.

Cilj ove humanitarne akcije je prikupiti potrebna sredstva za  liječenje Vanje Pračer, kako bi joj se omogućilo da postane neovisna o kolicima i hodalici.

- Puno ljudi dobre volje je uplatilo svoj prilog na početku akcije, a onda kao što se i Vanjin život u jednom trenutku promijenio, tako su se i životi svih nas promijenili zbog COVID-a 19. Svi smo samo čitali vijesti o virusu, a zaboravili smo na Vanju.
Vanja Pračer, koja živi u iznajmljenom stanu, sa samohranom majkom koja radi kao medicinska sestra, pripremala se za treći razred srednje Ekonomske škole u Splitu, hodala je kroz život žurno, prepuna planova i sve se oko nje događalo nevjerojatno brzo i nekontrolirano. Bližio se sedamnaesti rođendan, a ona je toliko toga željela napraviti. A onda je u jednom trenutku sve stalo. Bolest je zaustavila sve. Danima se borila za život. U sklopu autoimune bolesti sistemskog lupusa dogodilo se krvarenje u mozgu gdje su svi centri za hod, govor... Ponovno je učila pričati, hodati, koristiti ruke... Koliko energije, volje i snage za jedan pokret, jednu riječ? Tamo gdje se zaustavljaju mogućnosti razuma, medicine i iskustva postoji svijet hrabrosti, nade, vjere. Ona je prešla tu granicu i pokazala nam stvarnost koja nas nadilazi.
Vanja je trenutno vezana za invalidska kolica i hodalicu uz koju može napraviti nekoliko koraka. Uz svo liječenje i fizikalnu terapiju nije se uspjela osamostaliti. Ukazala se mogućnost liječenja neurorehabilitacijom robotikom u Poliklinici Glavić, koja ima izuzetne rezultate u liječenju ovakvih pacijenata, a koju nažalost ne pokriva HZZO. Molimo sve ljude dobre volje i velikog srca da sudjeluju u ovoj pohvalnoj humanitarnoj akciji, da pomognu svojim prilogom da se akcija uspješno privede kraju – poručili su iz udruge Srce za srce, zahvalivši svima koji su se u akciju uključili ili će to učiniti.

Za Vanjino liječenje potrebno je prikupiti 208 tisuća kuna, a svi koji žele sudjelovati u akciji, sredstva mogu donirati uplatom na račun kod HPB-a IBAN:  61 23900011500169248


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij