hren

SMIRILI SE DUHOVI
Stanovnici najistočnijeg dijela Kaštela, na području Umčine u Kaštel Sućurcu, koji su se prije dva tjedna okupili na svojevrsnom sastanku na temu nedostatka pitke vode, tražeći  pojedine odgovore nadležnih o planovima izgradnje vodoopskrbne mreže na tom području, mogu odahnuti jer je iz Vodovoda i kanalizacije stigla informacija kako je početak radova planiran za drugu polovicu ove godine.

- Veći dio objekata na predmetnom području biti će priključen na vodoopskrbu i odvodnju kroz projekt Aglomeracije za koji je u tijeku postupak javne nabave za izvođača radova. Početak radova predviđen je u drugoj polovici 2020. godine – informacija je koju smo dobili  iz Vodovoda i kanalizacije, a da je u tijeku postupak javne nabave za izvođača radova potvrdili su nam i iz Grada Kaštela, koji su na ovu temu svojevrsni koordinatori između interesa građana i Vodovoda i kanalizacije.

Osim informacije kada će se na ovom području započeti s izgradnjom vodoopskrbne mreže u sklopu projekta Aglomeracije, građane Umčina zanimalo je i za koga se radi trenutno polaganje vodovodne infrastrukture na manjem dijelu tog  područja, pri čemu su prozvali nadležne da radovima koji su u tijeku pogoduju pojedincima, a ne cijeloj zajednici.
Iz VIK-a su te tvrdnje o pogodovanju opovrgli, navodeći da se radi prema unaprijed utvrđenom planu i projektu, a na vodovodnu infrastrukturu moći će se spojiti svi koji se nalaze uz njenu trasu i zadovoljavaju uvjete.

- Trenutno se izvode radovi u ulici Put Kave po građevinskoj dozvoli od 26.02.2019. godine,  a prema projektu iz travnja 2018. godine.  Radi se o nadogradnji sekundarne mreže u duljini od cca 475 metara, a vrijednost investicije je 790.000 kuna. Nova vodovodna mreža će omogućiti nove priključke svih postojećih stambenih i poslovnih objekata uz trasu vodovoda koji zadovoljavaju tehničke uvjete za priključenje – naveli su iz VIK-a, a ovaj projekt financira se iz naknade za razvoj.


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij