hren

UZ BROJNE POŠTANSKE, FINANCIJSKE I MALOPRODAJNE USLUGE
U sklopu poslovnog centra u Kaštel Gomilici u ponedjeljak je službeno otvoren preuređeni ured Hrvatske pošte koji se prostire na 35 četvornih metara. Time će na dva šaltera od 11. svibnja svakodnevno primati klijente u radnom vremenu od ponedjeljka do petka od 8 do 19 sati te subotom od 8 do 12 sati na adresi Cesta dr. Franje Tuđmana 42.

Nakon što je stara pošta u kaštel Gomilici srušena, dugo se čekalo otvaranje nove, koja je svoje mjesto imala u sklopu novog poslovnog centra koji je izgrađen u srpnju prošle godine. Otvaranje se prolongiralo iz mjeseca u mjesec, a potom je nakon uređenja prostora krajem veljače sve zaustavila epidemija koronavirusa.

- Prošlo je godinu dana kako smo zatvorili poštanski ured u Kaštel Gomilici, bilo je tu dosta nekakvih radova i poteškoća, ali svladali smo ih. Bilo je ovo izazovno razdoblje, ali uspjeli smo i nadam se da idemo u novom svjetlu. Sada će na ovom mjestu građani Kaštel Gomilice moći svakodnevno obavljati brojne poštanske, financijske i maloprodajne usluge – kazala je direktora Hrvatske pošte Anja Govorko prilikom službenog otvaranja te je dodala kako posljednjih godina poštanski uredi prolaze kroz velike transformacije te je ponuda u svakom od njih prilagođena korisnicima.

Govorko se osvrnula i na proteklo vrijeme kada su zbog epidemije koronavirusa bili primorani privremeno zatvoriti pojedine poštanske urede.

- Još jednom ću naglasiti riječ privremeno, jer ako pratite rad Hrvatske pošte sigurno ste primijetili da je u proteklim tjednima velik broj poštanskih ureda ponovno otvorio svoja vrata. Isto tako, s popuštanjem mjera vraćaju se i uobičajena radna vremena. Naravno, nastavljamo raditi uz mjere opreza te pozivam sve korisnike da se pridržavaju uputa – naglasila je Govorko i istaknula kako Hrvatska pošta ima iznimno važnu ulogu u zajednici.

- U mnogim mjestima diljem Hrvatske pošta je najbliže mjesto u kojem možete platiti račune, otvoriti tekući račun ili kupiti knjigu. U gotovo svim poštanskim uredima na Jadranu možete izvaditi otočne iskaznice, a veliki interes korisnika pokazao nam je da postoji prostor za razvoj i drugih, sličnih usluga koje nude javna tijela, kako na nacionalnoj tako i na lokalnoj razini – rekla je Govorko te je napomenula kako je ponosna što su u najveće vrijeme krize na usluzi građanima jer su, kako je kazala, poštari u nekim trenucima jedini bili na ulicama dok su poštanski uredi bili na raspolaganju građanima u svakoj općini i gradu u Hrvatskoj.

Foto: Luka Ištuk (PGK)


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij