hren
 

POTPISAN SPORAZUM, ČEKA SE ODGOVOR STOŽERA
Nacionalni stožer civilne zaštite u srijedu je donio dopunu Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta, a na osnovu cijelog niza situacija sa terena, prema kojoj će određeni gradovi i mjesta postati zajednička područja na kojima neće trebati propusnice za odlazak iz jednog mjesta u drugo.

Još kod donošenja Odluke, Grad Kaštela i susjedni gradovi pokrenuli su inicijativu da se, zbog svakodnevnih migracija između nekoliko susjednih gradova, ukinu propusnice između istih, no ta inicijativa nije polučila uspjeh.
No, već jučer, nakon donošenja ove dopune Odluke za cijelu Hrvatsku, gradovi Split, Kaštela, Solin, Trogir, Podstrana i Klis, potpisali su Sporazum o zajedničkom obavljanju poslova civilne zaštite, kako je u dopuni propisano te su ga uputili na odobrenje u Nacionalni stožer.

Odgovor iz Nacionalnog stožera trebao bi uslijediti odmah nakon Uskrsnih blagdana, čime će biti odlučeno hoće li i dalje u svakodnevnim komunikacijama između navedenih gradova biti potrebne propusnice ili ne. Do tada sve ostaje po starom.
Treba naglasiti da smo iz neslužbenih izvora doznali da zapreku u odobravanje potpisanog Sporazuma,  navedenim gradovima i mjestima može činiti veliki broj slučajeva zaraze koronavirusom, zbog čega bi i dalje bilo potrebno regulirati stanje na terenu na rigorozniji način.


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij