hren

Nacionalni stožer Civilne zaštite objavio je najnovije informacije o koronavirusu u Hrvatskoj.

Imamo 40 novozaraženih, ukupno je zaraženo 1222 osobe. Jedna osoba je preminula u Zagrebu, muškarac srednje dobi koji nije imao zdravstvenih problema.

Na respiratoru je 36 osoba, priopćio je ministar Beroš.

Ministar Božinović dao je apel o e-propusnicama. Izano ih je 556.221, a obijeno je preko 16 tisua. "Zbog velikog broja zahtjeva zamoljeni smo da apeliramo na sve one za 250 zaposlenih, da to sami učine. Svjesni smo opterećenja pa ponavljamo da poslodavci koji nisu bili u mogućnosti, vrijedit će ranije izdane propusnice do srijede", kazao je.

Capak je objasnio serološke testove. "Njima se detektiraju antitijela. Testovi njih detektiraju. Nama to nije prioritet, što možemo pomoću PCR testova koji detektiraju genom virusa. To nam je prioritet, piše Index.hr.

Božinović je komentirao kada će se otvoriti tržnice. "Jutros je održana videokonferencija i dane su upute nacionalnim stožerima oko epidemiološkim mjerama. U ovom trenutku lokalni stožeri rade sve kako bi se pripremile tržnice za prihvat robe i za otvaranje. To uključuje i zaštitare i druge koji će pratiti pridržavaju li se svi mjere. Kada dobijemo povratnu informaciju, moramo krenuti u sve spremni kako ne bismo izazvali nova žarišta", rekao je Božinović.


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij