hren

PREDLOŽENO JE I DA PUTOVNICE TRAJU DULJE
U tijeku je sjednica Vlade na kojoj se prihvaćaju jučer predstavljene gospodarske mjere. Ministar Davor Božinović je otkrio važne informacije o osobnim iskaznicama, vozačkim dozvolama i registraciji automobila. Kazao je da se do sada dosta dolazilo na šaltere zbog osobnih, vozačkih i slično. Kako je kazao, nada se da će se to promijeniti u budućnosti te da će se implementirati stvari koje su se užurbano uvele za vrijeme pandemije, a tiču se korištenja interneta kod izdavanja raznih dokumenta, piše Index.

Predložio je da osobne iskaznice i vozačke dozvole koje su istekle vrijede još 30 dana.

- Slobodni smo predložiti promjenu zakona o osobnoj iskaznici kojom se građanima u situaciji nastaloj zbog epidemije bolesti Covid 19 omogući korištenje ranije izdane osobne iskaznice koja bi se smatrala valjanom najdulje 30 dana od dana prestanka epidemije te bi im se omogućilo u istom roku preuzimanje novih osobnih iskaznica - rekao je Božinović.

Promjene se uvode i za vozačke dozvole.

- Što se tiče Zakona o sigurnosti na cestama, predlaže se da se za vrijeme trajanja epidemije također najdulje 30 dana od kraja trajanja epidemije ne moraju podnositi zahtjev za izdavanjem nove vozačke dozvole - rekao je Božinović. 

Stara bi se vozačka dozvola smatrala valjanom također 30 dana od kraja prestanka epidemije.

- Predlaže se da se omogući građanima da određene radnje poput odjave vozila, preuzimanje izrađene vozačke dozvole, obavljanje izvanrednog nadzornog pregleda, mogu poduzeti također poduzeti najdulje 30 dana od kraja epidemije - rekao je.

To ne vrijedi za registraciju vozila. Tehnički pregled i dalje će se morati obavljati u roku.

- Ispitivanje tehničke ispravnosti i registracije i dalje će se obavljati u propisanim rokovima iz razloga sigurnosti prometa na cestama - rekao je Božinović.

Predloženo je i da putovnice traju duže, posebno radi potreba vraćanja državljana iz inozemstva, a sve su točke prihvaćene.

Izvor: Dalmatinski Portal


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij