hren

ZAHTJEVE ŠALJITE MAILOM TIJEKOM TJEDNA NAJKASNIJE DO 13 SATI
Dogradonačelnica Grada Kaštela Jadranka Matok Bosančić svoje dnevne poslovne aktivnosti trenutno je zbog situacije s koronavirusom usmjerila na rad i aktivnosti u Stožeru civilne zaštite grada kao voditeljica. Svakodnevno je u komunikaciji preko radio veze s Nacionalnim stožerom, kao i svi Stožeri u Hrvatskoj, kako bi uskladili i ubrzali funkcioniranje Stožera na nivou države te kako bi se donesene mjere Nacionalnog stožera pravovremeno primjenjivale u svim gradovima.

-Na taj način sva pitanja koja upućuju stožeri iz cijele Hrvatske Nacionalnom stožeru mi ih čujemo kao i odgovore, odnosno mjere koje se donose, tako da se sva moguća pitanja obrađuju – kazala nam je Matok Bosančić, a mi smo je konkretno pitali za izdavanje propusnica koje trenutno putem maila izdaje gradski stožer.

- Jako puno propusnica smo do sada izdali, više od šesto, u prosjeku je to stotinu propusnica dnevno. Najčešće izdajemo propusnice pod točkom II e. vitalni obiteljski razlozi, skrb o starim i nemoćnima roditeljima ili rodbini koji su izvan Kaštela, dostava hrane, lijekova i slično – rekla je Matok Bosančić i dodala da trenutno u gradskom stožeru rade tri djelatnika od 7 do 13 sati samo na izdavanju propusnica te da se propusnice izdaju isti dan ako su poslane na  mail  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.  radnim danom do 13 sati.

Među zahtjevima za propusnice bilo je i onih koje u početku nisu mogli rješiti, ali su ih rješili naknadno, no upravo jučer su imali jedan zahtjev gdje osobi, nažalost nisu mogli izdati propusnicu.

-  Imali smo i zahtjev da osoba želi u BiH zbog jedne privatne, životne situacije, ali je nismo mogli izdati jer takva osoba koja prijeđe granicu BiH mora u samoizolaciju na četrnaest dana – ispričala je Matok Bosnačić i dodala da u početku nisu izdavali propusnice osobama koji su strani državljani, a borave u Kaštelima. Međutim, dobili su naputak iz Nacionalnog stožera za osobe u samoizolaciji koji su strani državljani, da je poželjno, ukoliko žele, dati im propusnice kako bi se vratili u svoje matične države.


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij