hren
 

UKUPNO 71 OSOBA OBOLJELA OD KORONOVIRUSA
Na području Splitsko-dalmatinske županije, prema najnovijim informacijama iznesenim na konferenciji za novinare,  još je šest novooboljelih, što iznosi ukupno 71, od toga su zaražena 22 zdravstvena djelatnika, ali i jedno dijete, dok je 113 zdravstvenih djelatnika u samoizolaciji.

Dr. željka Karin, ravnateljica Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije izrazila je nadu kako neće biti velike eskalacije broja oboljelih, pojašnjavajući kako možemo imati bolest bez simptoma, odnosno da netko može imati virus bez da pokazuje znakove bolesti i upravo ti asimptomatski kliconoše su problem jer prenose bolest ne znajući, zbog čega treba biti izrazito oprezan u kontaktima.

Ravnatelj KBC-a Split  dr. Julije Meštrović kazao je kako je su u toj ustanovi 24 bolesnika hospitalizirano, od kojih su tri na respiratoru, jedan u težem kliničkom stanju, a svi troje životno su ugroženi. Dodao je kako se testiranja provode samostalno u Splitu, no jedan dio njih zbog tehnološkog  ograničenja još uvijek moraju slati u Zagreb, najavljujući početak testiranja idućeg tjedna i u Zavodu za javno zdravstvo.

Prema njegovim riječima bolest je dokazana i kod troje djelatnika KB-a Split, s Klinike za onkologiju i Klinike za otorinolaringologiju, no rad se na svim odjelima odvija redovito i bez zastoja.

Župan Blaženko Boban, iznio je podatak kako u karanteni danas ima 15 osoba, tri su osobe stranci, te da je pozitivan i solinski gradonačelnik Dalibor Ninčević, koji se osjeća dobro.

Više u video prilogu…


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij