hren

NOVA ODLUKA MINISTARSTVA TURIZMA
Ministarstvo turizma ovog je tjedna donijelo odluku o odgodi ili oslobađanju od plaćanja turističke pristrojbe za osobe koje pružaju ugostiteljske usluge u domaćinstvima ili obiteljskim gospodarstvenicima, a prema toj odluci i usvojenom pravilniku obveznici će paušal za glavne krevete i smještajne jedinice za ovu godinu platiti u visini od 50 posto, dok će za pomoćne krevete biti oslobođeni plaćanja godišnjeg paušala.

- Ovim Pravilnikom propisuje se odgoda ili oslobađanje od plaćanja godišnjeg paušalnog iznosa turističke pristojbe u uvjetima posebnih okolnosti definiranih člankom 14. Zakona o turističkoj pristojbi.
Zbog posebnih okolnosti, osobe koje pružaju ugostiteljske usluge u domaćinstvu i na obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu oslobađaju se plaćanja pola iznosa godišnjeg paušalnog iznosa turističke pristojbe za glavni krevet i smještajnu jedinicu u kampu i kamp-odmorištu odnosno prema kapacitetu u objektu za robinzonski smještaj koji se koriste za pružanje usluga smještaja sukladno posebnom propisu kojim se uređuje obavljanje ugostiteljske djelatnosti za 2020. godinu.
Osobe iz stavka 1. ovoga članka oslobađaju se plaćanja godišnjeg paušalnog iznosa turističke pristojbe za pomoćne krevete za 2020. godinu u cijelosti – stoji u navedenom pravilniku.

Ovaj potez Ministarstva turizma zasigurno će naići na odobravanje iznajmljivača i turističkih djelatnika, no ostaje pitanje što će Ministarstvo uraditi ako sezone u ovoj situaciji uopće ne bude.

Pravilnik pogledajte OVDJE


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij