hren

U Klinici za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević" preminuo je 74-godišnji Zagrepčanin koji je posljednjih nekoliko dana zbog teškog oblika koronavirusa bio na respiratoru. To je druga žrtva koronavirusa u Hrvatskoj.

Na konferenciji za medije Nacionalnog stožera civilne zaštite je potvrđeno 14 novooboljelih osoba koronavirusom. U Hrvatskoj je dosad potvrđena ukupno 495 oboljela osoba, a 22 osobe su ozdravile, piše Index.hr.

"Još je prerano zaključivati o trendovima, ali smatramo da poduzete mjere daju određene rezultate", kazao je ministar Beroš.

"Tijekom jutra je preminuo bolesnik koji je imao 74 godine, koji je iz Zagreba i koji je bio onkološki bolesnik. Izražavamo sućut njegovoj obitelji. Zajedno se moramo boriti protiv ove infekcije", kazao je ministar Beroš.

Alemka Markotić kazala je da je osam bolesnika na respiratoru, od kojih jedan čeka laboratorijski test. Ostalih 70 bolesnika u Klinici su stabilni. "Nadamo se da neće trebati veću potporu. Od njih je troje nešto teže bolesnih", kazala je.

Krunoslav Capak kazao je kako za sada nema potrebe za karantenom u Biogradu. "U ovom trenutku to nema smisla, mjere su propisane i epidemiološka služba nastavlja s djelovanjem kako bi se ta situacija razriješila", kazao je.

Nova pravila za vozače kamiona

Ministar Božinović potpisao je odluku za vozače teretnih vozila u međunarodnom transportu. "Vi znate da smo dali preporuku još na početku da svi vozači iz Hrvatske mogu nastaviti svoj posao, ali pod uvjetom da budu u karanteni dok su u Hrvatskoj. Budući da je prvi udar prošao, odlučili smo liberalizirati taj postupak za vozače u međunarodnom transportu. Oni sada mogu koristiti kućnu izolaciju u vlastitom domu, poštujući mjere samoizolacije. Ako primijete simptome, moraju se javiti liječniku. Ako postoje oni koji nemaju uvjete za kućnu izolaciju, oni i dalje mogu koristiti karantene Stožera. Oni čiji je boravak kraći od 24 između utovara ili istovara, oni su dužni to vrijeme provesti u kabini za vozače", kazao je Božinović.

"Molim da se pridržavaju svih mjera koje su propisane", dodao je.

"Razmatramo mogućnost otvaranja specijaliziranih trgovina u sklopu tržnica, ali ćemo potpisati vrlo striktne mjere, gdje se mora voditi računa o mjerama i ovisno o tome ćemo ostaviti i dalje na snazi", dodao je.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij