hren

Povodom Dana grada Kaštela u organizaciji HPD Ante Bedalov, održana je proteklog vikenda tradicionalna manifestacija planinarski put Kolijevkom hrvatske državnosti.

Okupio se velik broj planinara koji su planinarili na Kozjaku u više smjerova prema najavljenom programu.

-Uz učestvovanje svih susjednih planinarskih društava posebno ovaj put ističemo veći broj planinara koji je stigao iz Zagreba poput HPD Matica i Lipa iz Sesvetea te PD Željezničar iz Gospića, Samobora, PD Cincar iz Livna, kao i veliki broj učesnika iz HPD Mosor iz Splita – kazao je Tomislav Tadin, predsjednik HPD Ante Bedalov.

-Nakon okupljanja kod crkve Gospe na Krugu u Kaštel Kambelovcu planinari prevezeni do Sv. Marte odakle se krenulo na dugu turu kroz Kaštelansko polje do pl. kuće Pod Koludrom obilazeći veći broj kontrolnih točaka KHD-a  kao sv. Nofar, sv. Juraj žestinja, Stomorija, sv. Nikola od podmorja, sv. Juraj u Radunu, sv. Lovre, sv. Mihovil, i drugi. Dužina ove planinarske ture iznosi 16.3 kilometra, a odradilo je od 80 planinara.
Druga grupa, njih oko 60 krenulo je sa Malačke preko Sv. Ivana – Birnja do Orlovog gnijezda te do kuće Pod koludrom.
Treća grupa išla je sa Gospe na Krugu preko sv. Mihovila, sv. Lovre do sv. Ivana-Birnja te grebenom do pl. Kuće, dodao je Tadin.

U nedjelju usprkos lošim prognozama, olujnom vjetru planinari su se popeli na Sv. Luku te preko Velog vrja na Debelić, Orlovo gnijezdo došli do kuće pod Koludrom.

Jasenka Perišin održala kod svake kontrolne točke izvrsno predavanje te prenijela  dio bogate povijesti našeg kraja sudionicima pohoda.

-Zahvaljujem svim članovima HPD “Ante Bedalov” koji su na bilo koji način pridonijeli organizaciji ove manifestacije. Fala ekipi na domu koja je vridno spremala spizu i organizirala doček planinara oba dana. Hvala Gradu Kaštela, Marini Kaštela, HGSS-u Hvala medijima koji su nas pratili i pomogli promovirati ovu manifestaciju.
Zdravi i veseli ili i vidimo se dogodine – poručio je na kraju Tadin.

Foto: HPD Ante Bedalov.


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij