hren

NA POZIV SMRH U ŽENEVI
Kaštelanska umjetnica Sunčica Kuzmanić Perišin Tomljanović u nedjelju poslijepodne otputovala je u Ženevu, gdje će u utorak, 25. Veljače, biti otvorena izložba njenih radova, a u sklopu manifestacije „Discover and taste Dalmatian wine“, koju organizira Stalna misija Republike Hrvatske pri UN u Ženevi.

Ova manifestacija dio je programa na području kulture i promocije tijekom predsjedanja Hrvatske Europskom unijom, a na manifestaciji će biti predstavljena hrvatska enogastronomija i turizam, uz naglasak na poseban spoj umjetnosti i enogastronomije.
Upravo iz tog razloga domaćini, na čelu s ambasadoricom Vesnom Batistić Kos, uputili su posebnu pozivnicu Sunčici Kuzmanić Perišin Tomljanović da ženevskoj i svjetskoj publici predstavi dio svojih radova pa će se tako ova kaštelanska umjetnica predstaviti slikama na kojima su glavne teme more i Dalmacija, brodovi, loza i grožđe, kaštelanske trešnje i druge.

Sunčica Kuzmanić Perišin Tomljanović na ovo putovanje otišla je zajedno s klapom iz Jelse te kuharima sa Šćedra i iz Zavale pa će uzvanici na ovom događanju uživati i u okusima specijaliteta i vina iz Dalmacije.

Cijelo događanje, kao i izložbu kaštelanske umjetnice posjetit će i ministar vanjskih poslova Gordan Grlić Radman, koji će ujedno sudjelovati  na 43. zasjedanju Vijeća za ljudska prava UN-a i visokom segmentu konferencije o razoružanju u Ženevi.

Otvaranje izložbe Sunčice Kuzmanić-Perišin Tomljanović bit će upriličeno u utorak u 18 sati, u atriju WTO-a u Ženevi, a izložba će ostati otvorena do sredine ožujka.

Foto: privatni album


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij