Hrvatski branitelji iz Kaštela, povodom Stepinčeva,  60. godina od smrti bl. Alojzija Stepinca, ove su subote sudjelovali na svetoj misi te se prisjetili svih poginulih  i preminulih branitelja iz Kaštela i Kaštelanske zagore.

Branitelji, članovi dragovoljačko – braniteljske udruge Stina pradidova, članovi Hvidre, članovi udruge Hrvatskih ratnih veterana Domovinskog rata, udruge UHDDR Kaštela, udruge roditelja poginulih branitelja te udruge roditelja i udovica branitelja Domovinskog rata, predstavnici pojedinih političkih stranaka, dogradonačelnik Grgica Benutić, gradski vijećnik Zoran Bonacin i drugi, u organizaciji predsjednika Koordinacije udruga iz Domovinskog rata Mirka Sušca, sudjelovali su na misi za sve poginule hrvatske branitelje te blaženog Stepinca u crkvici koja nosi ime ovog hrvatskog blaženika na Malačkoj.

Predstavnici i izaslanstva ujedno su položili vijence i upalili svijeće podno Centralnog križa u spomen obilježju poginulim hrvatskim braniteljima Kaštela i Kaštelanske zagore i još jednom odali počast onima, posebno svojim suborcima, koji su svoje živote dali za Domovinu.
Ovom prigodom dogradonačelnik Grgica Benutić i izaslanstvo udruge Stina pradidova, na čelu s predsjednikom Antom Komljenom upalili su svijeće i pred ulazom u Kevinu jamu u Radošiću.

Stepinčevo će se ovog vikenda, a posebno u ponedjeljak, obilježiti i diljem Hrvatske, u brojnim crkvama služit će se svete mise, a bit će organizirani i prigodni programi koji za temu imaju život i djela  zagrebačkog nadbiskupa i kardinala Alojzija Stepinca, koji je umro u Krašiću, 10. veljače 1960. godine.

Foto: A. Leko i čitatelji


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

Izdvojeno