hren

IZ DIREKCIJE VDP-A
Jedan od najpopularnijih festivala klapa i klapske pisme „Večeri dalmatinske pisme“ u Kaštel Kambelovcu, ove će se godine održati 25. i 26. srpnja. Druga večer ovog festivala pod nazivom „Kaštelanski đir“ i dalje ima natjecateljski karakter, a organizatori festivala upravo su objavili natječaj za nove skladbe koje će se te večeri izvesti pred publikom.

Kako je u natječaju naglašeno, poželjno je da skladbe svojim glazbenim te poetskim karakterom odražavaju dalmatinsko-mediteransko podneblje, dok u pogledu glazbenog aranžmana nema strogih stilskih ograničenja te  klape mogu odabrati prema aranžman prema vlastitim sklonostima.
Oni koji žele sudjelovati na natječaju organizatorima trebaju dostaviti kvalitetno izrađenu oglednu snimku skladbe kakva je zamišljena za izvođenje, koja ne smije biti dulja od četiri minute, jedan primjerak stihova te osnovne podatke poput naslova skladbe, ime i prezime autora i naziv klape za čiju izvedbu je pjesma namijenjena.

Natječaj je otvoren do 20.  travnja ove godine, a prijave se mogu poslati putem mail adrese Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Po odabiru skladbi, koje će izvršiti selekciji odbor festivala, klape moraju izraditi finalnu snimku, koju organizatorima trebaju predati najkasnije do 8. lipnja.
Sve dodatne informacije mogu se dobiti na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. , a potpuni tekst natječaja možete vidjeti OVDJE


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij