hren
 

ZNAK PAŽNJE ONIMA KOJI SU DALI NAJVIŠE
Uz božićnice za umirovljenike s najnižim mirovinama te nezaposlene, Grad Kaštela i ove je godine osigurao božićnice za roditelje poginulih branitelja s područja Kaštela. Roditelji poginulih branitelja, članovi dvije kaštelanske udruge, božićnice su ove srijede na prigodnom okupljanju primili iz ruku gradonačelnika Denisa Ivanovića.

- Grad Kaštela ima dobru praksu suradnje sa svim udrugama proizašlim iz Domovinskog rata, a posebno smo osjetljivi na roditelje poginulih branitelja jer oni su za Domovinu dali najvrjednije što su imali, svoju djecu. I ove godine odučili smo svakome od njih dodijeliti 500 kuna kao prigodni poklon za ove blagdane – kazao je gradonačelnik Denis Ivanović.

Grad Kaštela jedini je grad u Hrvatskoj koji dodjeljuje ove božićnice duži niz godina, a one prema riječima Zvonimira Džolića, predsjednika Udruge roditelja poginulih branitelja i udovica, roditeljima znače mnogo više od financijskog poklona za blagdane.

- Svatko od nas uglavnom ima mirovine i ne ovisimo financijski o pomoći Grada, no jedna ovakva gesta mnogo nam znači, ona je znak pažnje. Član sam zajednice udruga roditelja poginulih branitelja Hrvatske i iz iskustva znam da je Grad Kaštela jedini koji se na ovakav način sjeti ukazat nam pažnju i to ne samo božićnicama nego i za godišnjicu pogibije naših sinova – ustvrdio je Džolić koji se zahvalio gradonačelniku, a zahvalama se pridružio i predsjednik druge kaštelanske Udruge roditelja poginulih branitelja Ljubo Duka.

Uz gradonačelnika Ivanovića čestitke za blagdane roditeljima poginulih branitelja uputili su ovog dana i dogradonačelnici Jadranka Matok Bosančić te Grgica Benutić.


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij