hren
 

ADVENTSKI PROGRAM
.... Što se dobro mala ljubila, usnama ko ranim trešnjama... pjevao je Leteći odred ovog petka s pozornice kaštelanske Adventske bajke, prkoseći kapima kiše i na zadovoljstvo tristotinjak Kaštelana, koji su, unatoč vremenu, odlučili uživati u hitovima ovog osječkog benda.

Kako je početak koncerta popratila gusta kiša, mnogi koji su planirali biti dio ovog koncerta, odustali su te su ostali kod svojih kuća ili potražili zabavu u zatvorenom prostoru. No, neki se „nisu dali“ pa su ipak odlučili poslušati kako Leteći odred zvuči među krošnjama lukšićkog parka, čvrsto zauzevši mjesto ispod suncobrana i kišobrana obližnjih kućica.
Kako oni uporni često budu nagrađeni, tako je, poslije određenog vremena kiša prestala pa su se svi prepustili dobroj glazbi i veselom raspoloženju.

A Leteći odred ove je večeri, puna dva sata bez prekida, izveo cijeli niz pjesama, koje su obilježile njihovu dugogodišnju karijeru.  „Od Prevlake do Dunava“, „Jednu mladost imam“, „Večeras je dušo rođendan tvoj“, „Bez obaveza“, „Još jednom me spasi“, „Lutko moja, lutkice“ – bile su neke od pjesama, koje je s Denisom Dumančićem pjevala i publika.
Našlo se tu i ponešto obrađenih pjesama poznatijih u izvedbi Prljavog kazališta, Plavog orkestra, Bijelog dugmeta i još ponekog benda, a izveli su i dvije Dumančićeve autorske pjesme napisane za grupu Mejaši „Zorica“ i „Zavela me Ana“.

Iako malobrojna, publika je ove večeri bila dovoljno glasna da svaku izvedbu nagradi pljeskom i ovacijama te uzvikuje „hoćemo još“ pa su članovi Letećeg odreda s osmijehom zaključili da tako izgleda fraza „malo nas je, al na ima“.

- Šteta zbog kiše na početku, no mi smo spontana ekipa i prihvaćamo kad se nešto događa spontano, neplanirano. Već smo dugo na sceni i navikli smo na svakojake situacije. U zadnje vrijeme Leteći odred značajno je smanjio broj svojih nastupa, malo smo povukli kočnice iako se stalno radi i stvara, odnosno „kad god nam dođe“. No, ipak prihvatimo pozive gdje mislimo da će nam biti zanimljivo, malo drugačije pa nas tako evo i u Kaštelima. Još jednom kažem, šteta zbog vremena što je pokvarilo sveukupni dojam, ali nadam se da se ponovno vidimo, u malo boljim uvjetima – kazao nam je na kraju Denis Dumančić, a Leteći odred dobio je pohvale publike o profesionalno odrađenoj večeri, kao da se radilo o koncertu pred prepunim Poljudom.

Foto: Ivana Topić


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij