hren

REPRIZA U NEDJELJU
Ovih se dana u prostorima Kaštelanskog kazališta odvijaju posljednje pripreme za premijeru predstave „Podmornica“ nastale prema djelu nagrađivane trogirske književnice sa zagrebačkom adresom Marine Vujčić. Ljubitelji kazališta ovu predstavu moći će pogledati u sklopu programa Noći kazališta u subotu, 16. studenog, te reprizu dan kasnije, u nedjelju 17. studenog.

Slijepi starac i mlada spisateljica otkrivaju čudesan svijet kreacije koji postoji iza kapaka. Zarobljen u vlastitoj kući, u podrumu Emil Lahotski čeka smrt u podmornici kojom prolazi ispod radara i očitava signale koje drugi zanemaruju. Ema je u potrazi za poslom pronašla neočekivano blago, zrcalo koje joj pomaže da se vidi bolje.
Ponirući u sebe potiču jedno drugo na stvaranje i bez predumišljaja vješto ukazuju na kompleksne odnose modernog čovjeka. U nutrini postoji snažan poriv za nadilaženjem buke, rušenjem tog zvučnog zida, traženjem frekvencije na kojoj možemo pravilno osjetiti jedni druge i sami sebe.
Val koji zajašu naši glavni junaci oslobađa im stvaralački duh, tjera na čist, nepatvoren odnos, na prijateljstvo. Svaki novi susret može biti posljednji, ali i nositi osjećaj kao da je prvi.

Za dramu „Podmornica“ Marina Vujčić dobila je 2017. treću nagradu Marin Držić na natječaju Ministarstva kulture
U novoj predstavi Kaštelanskog kazališta igraju Bruna Radić i Ivan Lukić, režiju potpisuje Hrvoje Svalina, glazbu Mario Čuljak. Scenu je osmislio Hrvoje Šustić dok će tehnikom upravljati Siniša Parić

Početak predstave oba dana je u 20.30 sati. Ulaznice po cijeni od 30 kn možete rezervirati mailom na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij