hren
 

Orkansko jugo, u kombinaciji s plimom,  danas poslije podne potopilo je obalu diljem Kaštela, a posebno teško stanje je na dijelu rive u Donjim Kaštelima. More je prodrlo u brojne stambene i druge objekte, a najveći broj poplavljenih je na rivi od Kaštel Starog do Kaštel Štafilića. Svoj danak nevremenu već je dalo i više brodica na nesigurnom vezu.

Kaštelanski vatrogasci imali su više desetaka dojava, no kako se uglavnom radilo o dojavama gdje je more pokrilo podove objekata u visini nekoliko centimetara  pa vatrogasne pumpe nisu bile od koristi, imali su tek dvije intervencije.

Intervencija je bilo i na porušenim stablima, ali kako su nam vatrogasci rekli, manje nego je to uobičajeno za vrijeme olujnog vjetra.

Inače, kako nam je kazao Roko Maletić iz DVD-a Kaštela, pumpe su u pripravnosti, kao i vatrogasci koji su u kontaktu s glavnim stožerom Civilne zaštite.

Glavni stožer Civilne zaštite, na čelu s dogradonačelnicom Jadrankom Matok Bosančić, prati situaciju te je u ovom trenutku zaključeno  da se, za sada, ne bi ništa postiglo eventualnim postavljenjem vreća s pijeskom. Kako su nam kazali, situacija se prati i dalje te će se, ako stanje bude tražilo, organizirati vreće i pomoć ugroženima.

Pred stanovnicima Kaštela, prema najavama meteorologa i crvenom alarmu za ovo područje, nemirna je večer i noć.

Portal grada Kaštela pratit će situaciju i angažman nadležnih te građane obavještavati o najvažnijim koracima.

Video. čitatelji Portala grada Kaštela


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij