hren

Uz kišu, dan će obilježiti vjetar. Ponegdje na moru navečer može biti udara vjetra do 100 km/h. To će bitno povećati valovitost mora

Nadolazeća ciklona sve naglašenije djeluje na vrijeme na cijelom Jadranu. Kako smo sinoć izvijestili, oborine su tijekom subote u Dalmaciji bile vrlo neravnomjerno raspoređene. Tako su ponegdje pale tek zanemarive količine, a lokalno je bilo bujica zbog obilnih oborina u kratko vrijeme.

Dijelovi dubrovačkog primorja dobili su jučer preko 90 litara kiše po kvadratnom metru, a prvi ekstrem dogodio se u Zaostrogu gdje je tijekom 24 sata palo ekstremnih 180 litara kiše po kvadratnom metru.

Ciklona će danas još naglašenije djelovati na vrijeme pa će kiša biti češća i obilnija u odnosu na subotu. Lokalno će pasti preko 50 litara kiše po kvadratnom metru. Ipak, kiša neće padati stalno, pa će biti i suhih razdoblja.


Očekivana ukupna količina oborina tijekom nedjelje

Uz kišu, dan će obilježiti vjetar. Osobito vjetrovito bit će u drugom dijelu dana, a najviše navečer. Prvo će puhati umjereno do jako jugo, a kasno poslijepodne i navečer zapuhat će jako oštro koje će navečer imati olujne udare. Ponegdje na moru navečer može biti udara vjetra do 100 km/h. To će povećati valovitost mora.


Očekivani udari vjetra u nedjelju navečer

DHMZ je, unutar sustava MeteoAlarm, izdao narančasti stupanj upozorenja za cijeli Jadran. On se odnosi na vjetar na moru te na mogućnost obilnih oborina uz obalu i osobito u Zagori.

Bez obzira na oblake, nedjelja će biti još jedan iznimno topao dan za dio godine pošto će najviše dnevne temperature zraka u mnogim krajevima dosezati ili prelaziti toplih 20°C.

Gotovo cijeli sljedeći tjedan bit će kišan i topao, nešto svježije će biti tek krajem tjedna. Opširniju tjednu prognozu pročitajte u ponedjeljak na našem portalu.

Izvor: Dalmacijadanas.hr


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij