Predstavnici gradske vlasti i pojedinih udruga ovog su se četvrtka, povodom blagdana Svih svetih i Dušnog dana, prisjetili svih poginulih hrvatskih branitelja i prvog predsjednika Hrvatske Franje Tuđmana te im još jednom iskazali počast i zahvalnost.

Prisjećanje je započelo molitvom odrješenja koju je u Gradskoj vijećnici u Kaštel Sućurcu predvodio župnik don Ivan Delić.
Izaslanstva Grada i Gradskog vijeća, predvođeni  gradonačelnikom Denisom Ivanovićem i predsjednikom Vijeća Ivanom Udovičićem, predstavnici Hvidre, UHVDR-a, braniteljske udruge Stina pradidova, Udruge obitelji poginulih branitelja, Udruge antifašističkih boraca i antifašista Kaštela, Zajednice utemeljitelja HDZ-a Franjo Tuđman iz Kaštela, pojedinih političkih stranaka i drugih udruga proisteklih iz Domovinskog rata te civilnih udruga, najprije su položili cvijeće i upalili svijeće pred spomenikom Franji Tuđmanu, a potom i u spomen obilježju poginulim hrvatskim braniteljima Kaštela i Kaštelanske zagore na Malačkoj.

Ovom prigodom izaslanstvo Grada položilo je cvijeće i upalilo svijeće i na spomen obilježju poginulima u Drugom svjetskom ratu pokraj kaštelanske gimnazije te na spomeniku ubijenim svećenicima iz Drugog svjetskog rata i poraća u novskom đardinu.
Predstavnici Grada, mjesnih odbora i pojedinih udruga ovog su dana posjetili i grobove poginulih hrvatskih branitelja na kaštelanskim grobljima i šire te su i na njima položili cvijeće i upalili svijeće u znak sjećanja i zahvale.

Foto: Luka Ištuk (PGK)


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij