AKCIJA GIRIČIĆA
Da podmorje Kaštelanskog zaljeva krije brojna bogatstva svima je poznato, no to podmorje često krije i ono što se u njemu ne bi trebalo nalaziti, a riječ je različitom otpadu, koji u more završi ili ljudskom nebrigom i neodgovornošću ili djelovanjem morskih mjena, vjetra i valova. RK Giričić i PSD Giričić svake godine nastoje smanjiti količine tog otpada pa je tako i ove subote organizirana akcija čišćenja, u kojoj su osim organizatora sudjelovali i njihovi prijatelji i suradnici.

U akciji je tako sudjelovalo stotinjak ronilaca, a uz domaćine iz RK Giričić bili su tu ronioci UPA Rostrum, RK 4. gardijske brigade, RK Nautilus i JVP iz Splita, ronioci RK Solin, RK Peliška jidra s Pelješca, RK Nemo s Brača, KPA Kostrena, KPA Marsonija iz Slavonskog Broda, ronioci JVP Slovenije, diving centra Venus iz Kaštela, DC Trogir te RC Calypso iz Omiša.

Uz njih akciji se priključilo i pedesetak barkariola, među njima i članovi domaćina PSD Giričić, PŠRD Gojača iz Sućurca, PŠD Srdela iz Starog te KŠR Nebojsija iz Kambelovca.

- Akcija je trajala od 8 do 14 sati, a čistili smo podmorje od župne crkve u Kaštel Sućurcu do granice Kaštel Gomilice i Kaštel Kambelovca. S morskog dna izvukli smo više od dva kontejnera različitog otpada i to uglavnom krupnog otpada poput guma, različitih kućanskih aparata, metalnih konstrukcija i slično, dok je sitnog otpada poput boca ili plastike ovog puta bilo nešto manje. Prikupljeni otpad odvest će djelatnici gradske tvrtke i na odgovarajući način deponirati. Ovom prigodom zahvalio bih svim sudionicima, onima koje smo spomenuli i onIma  koje smo možda, u brzini zaboravili spomenuti, no svima jedno veliko hvala – kazao je Dean Ljubić iz RK Giričić.

Foto: Luka Ištuk (PGK)

 


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij