hren

OBJAVLJUJEMO SATNICE I LOKACIJE SUTRAŠNJEG POŠUMLJAVANJA KAŠTELA
U Kaštelima je, i to u rudnicima CEMEX-a, danas započela akcija sadnje drveća koju je pokrenula Građanska inicijativa ''Dani kolektivne sadnje drveća'' na razini cijele Hrvatske. Akcija se provodi od danas do nedjelje 27. Listopada pod motom ''Zasadi drvo, ne budi panj'', a Kaštelani će ove subote imati priliku dati svoj doprinos ozelenjivanju vlastite životne sredine.

Inicijativa koju je pokrenula Varaždinka Mateja Angelina Kramar s ciljem poticanja građana, udruga, tvrtki i ustanova na pošumljavanje svojih sredina zaživjela je u cijeloj državi pa će tako i naši sugrađani dobiti priliku pokazati koliko brinu za svoj okoliš.

Koordinatorica inicijative za Splitsko-dalmatinsku županiju, Marina Kuzmanić, kazala nam je kako se ovog vikenda akcija provodi u gotovo cijeloj županiji, a za Kaštela nam je najavila slijedeće lokacije pošumljavanja te satnice polaska do lokacija.

PETAK
-Lokacija: rudnici Sv. Juraj – Sv. Kajo (zatvorena sadnja od strane radnika Cemexa sa Dvd-ovima i učenicima OS Knez Mislav, Kaštel Sućurac)
SUBOTA
-Lokacija: južno od planinarskog doma Malačka (Grad Kaštela, SŠ Braća Radić, HPD Malačka, HGSS Kaštela i volonteri)
Polazak autobusom ispred OŠ Filip Lukas u Kaštel Starom u 9 sati ujutro.
-Lokacija: Kozjak: na južnim obroncima Kozjaka uz protupožarni put na dva lokaliteta - između Kambelovca i Gomilice te između Kambelovca i Lukšića (Hrvatske šume, Familija craft pivovara i volonteri)
Okupljanje u 8 sati na početku makadamskog puta u Kaštel Kambelovcu ispod spomenika.

Pozivaju se svi građani Kaštela da se odazovu ovoj plemenitoj akciji te dođu na predviđene lokacije kako bi učinili naš grad zelenijim za nas ali i za naše potomke.
Sa sobom je potrebno ponijeti rukavice, maškline, lopate i više od svega – dobru volju!

U akciju su se uključile i kaštelanske osnovne škole, ''Bijaći'' i ''Filip Lukas'', čiji će djelatnici sa učenicima oplemeniti školski okoliš, na način da će svaki razred zasaditi svoje stablo. Važno je napomenuti kako su se ovoj akciji odazvali mnogi, od institucija, tvrtki te mnogi Kaštelani osobno.
Svako posađeno drvo je značajno, a zajedno možemo napraviti puno! Lopate i sadnice u ruke i pridružite nam se, stoji u pozivu inicijative.

EVENT Protupožarni put

INFORMACIJE na nivou Kaštela i županije SD

U galeriji možete pogledati fotografije Ivane Topić sa današnje sadnje u rudnicima CEMEX-a.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij