hren

PRATITE WEB STRANICU MZO
Nakon što je Grad Kaštela prije deset dana objavio poziv za dodjelu stipendija studentima i učenicima, u ponedjeljak, 14. listopada, bit će objavljen i natječaj za dodjelu državnih stipendija studentima po osnovi socio-ekonomskog statusa te posebnim skupinama studenata.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja  ove će godine dodijeliti 10 tisuća državnih stipendija redovitim studentima visokih učilišta u Republici Hrvatskoj za akademsku godinu 2019./2020 , i to studentima koji žive u slabijim socio-ekonomskim uvjetima, a koji su uvjeti potrebni za dobivanje stipendije bit će navedeno u natječaju.
Istog dana bit će objavljen i natječaj za nove državne stipendije, koje se odnose za posebne skupine studenata, među njima i za studente deficitarnih zanimanja. Za ovu svrhu predviđeno je 400 stipendija, a osim redovitih studenata za deficitarna zanimanja, stipendirat će se i redoviti studenti koji su osobe s invaliditetom, kategorizirani sportaši, oni kojima je kao djeci bilo priznato pravo na socijalnu uslugu smještaja ili organiziranog stanovanja, daroviti mladi umjetnici, studenti bez oba roditelja i redoviti studenti roditelji.

Stipendije za studente slabijeg socio-ekonomskog statusa i one za posebne skupine studenata, država isplaćuje za devet mjeseci akademske godine, a mjesečna stipendija iznosit će 1200 kuna.

Iz MZO-a pozvali su sudente da prate službene web stranice Ministarstva, kao i Facebook stranicu kako bi na vrijeme bili obaviješteni o svim informacijama vezanim za natječaj.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij