hren
 

Zakonita pisala recept kako od par mrvica kruha skuhati tingulet. Dakle, najprije, na, na, ptičice male, evo vam kruha. Onda ptičice male na kruh navale, a mi na ptičice, pazeći da nam ne pojedu kruh, jer će nam trebat i za ostale ptičice male - i gotovo. Pristavimo ptičice male u teču i pustimo da se lagano krčkaju. A ako vas je više na ručku, onda jednu krčkanu ptičicu stavite na balkon, pa dođe susjedov mačak, a vi, na, na, mačak, dođi, vidi ptičica lipa. Mačak zagrize, Blesi opiči kamenom - i gotovo. Preporuča se kuhati na divljač.

Uletio Velimir Bata, donio nekakvu fotografiju i da šta je ovo, bre, drugari.
Bato, jebo te, otkad ti brekćeš?
Pa, od prošle epizode kada su mi našli Srbina u krvi.
Ali, to je Blesijev nalaz.
Jeste, ali je moja zdravstvena iskaznica, nalaz na moje ime, i eto, sad malo vežbam, nek se nađe. Evo vam ove fotografije.
Vidi, naš Blesi! A di si ga slika?
Da nije ga on slikao nego policija u njegovu autu, pa su mu usput poslali i uplatnicu.
Asti, šta su skupi! Koliko im onda dođe za putovnicu?
On, da nije to za osobnu, nego za prebrzu vožnju.
A malo sporije, Bato naš dragi.
On, da vozio je Blesi, pa su ga zato i slikali.
Blesi??? On ne zna voziti. Pa...pa on nema ni vozačku, jedino je položio test na sidu, i to negativno, ali kažu da je to dobro, da je serenegativan. I što će on u tvojem pretvorbenom BMW-u? A kad se malo bolje pogleda, ovo si ti na slici. Vidi, Bato, jeba te, pariš Turudić za volanom i... Čekaj, ko je to iza tebe, ko se to tamo krije?
On, ma to je drugar Škoro, zvao ga malo u goste.
Pa, di si ti, mali naš, ne bi se ni javija. Je li istina da nisi za pobačaj, a držat ćeš se Ustava?

On, da zna se će se držati Ustava, ali je protiv pobačaja, iako je pobačaj po Ustavu dopušten do 10. tjedna trudnoće.
Pa, vi dešnjaci i "domoljubi", a koje inače ne stavljam u navodnike, jer bi mi nestalo navodnika, niste normalni s tim pobačajima i zabranama. Pa, tko najviše želi pobačaje? Ljevičari, komunjare, liberali, LGBT... I vi njima branite pobačaj?! Ma, nema toga logora koji bi bolje riješio to konačno pitanje. Samo ih pustite, dapače, potičete, da pobacuju, i ne množe se, tako da ostanu samo vaši arijevci iz Herceg-Bosne i Čaprazilja. I Srbe, svakako i Srbe pustite da vrše pobačaj. Samo "Otvor ženo kapiju", pa nek izlaze mali nepodobni fetusići, i problem riješen, a ako se dotični opiru, odmah uložiti priziv savjesti intravenozno i obaviti zahvat.

Bata odmah urliknuo: Ne Srbe, ne nas!
Vi'š, dobra ideja, a, Bato? Ali kako znati tko je tko, dok je još na UZV, to je najveća dvojba. Ajde, za Srbe bih dobustio pobačaj do 32000-tog tjedna, i to obvezatno. Jer za Srbina barem znaš da je Srbin. Pa i komunjare, njih svakako sve pobacit do 32000-tog tjedna. Ove LGBT i pedere, to je malo nezgodno, jer ne znaš odmah jesu li ili nisu, jedino kasnije kad se već pokažu iz ormara i na paradi, e onda, he, he...onda ih pobaciti po kratkom postupku. Sve se to može Ustavom regulirati.
A ako bi neka prava arijevska Hrvatica iz Herceg-Bosne ili Čaprazilja slučajno pokušala, odma to i šakama i nogama vratit nazad u p... Oću reć, nikako to ne dopustiti. Treba samo osnovati komisiju pri HBK-u da oni točno odrede kad i koga podbacit. Na čelo svakako postaviti bišopa Košića, a na violončelo Ilčića.
Ajd, bog! A sliku? Kome si nju ostavio?

Zakonita išla na balkon, da će skupit riđipete Intivisimi i usput bacit mrvice za pričice.
Pa, odakle tebi ti skupi riđipeti?
Ona, da ako su na zajedničkom sušilu od našeg do Cvitina prozora, onda su i njeni. I taman počela kupit Intivisime i probavat ih na balkonu, kad se gori s Batina balkona začulo: Guarda come dondolo, šljap, šljap, force sono brividi, brividi d'amoooooraaahhhaaaahaaa! - I odletio doli na dno. Jadan Bata, uvik  svrši naopako.

Sinko Blesi, odlučili smo te upisat u političku školu, nema druge, treba čovik sam sebe popljuvat da bi uspija.
On, da je li to onaj Kumrovec, u koji si ti išla u tvoje vrime.
Ma, kakvi Kumrovec, on je sad u Yu rukama iz Kine.
Zar i u Kini imaju Yu?
Dakako da imaju, došla mama Yukunka, i kupila Kumrovec, i sad imamo maloga yuyu.
Pa, di je onda sad politička škola?
A tamo negdi gori, Politička akademija Zaklade hrvatskog državnog zavjeta, jeba te, šta to zvuči, a, di se ne bi čovik upisa. I onda dobiješ diplomu, kako oni kažu "programa cjeloživotnog obrazovanja", i niko ti ništa ne može. Pa kad dobiješ diplomu, onda si cili život obrazovan u svemu, imaš posal, položaj, fotelju, sinekuru, i to koju komadinu sinekure. I onda će mi Cvita reć da kako se ne gadimo sami sebi dat dite u tu školu. Ma nemoj, a ona je mogla u Kumrovec, pa skupa smo išle, a vidi je sad, u crkvi, u općini, u Saboru, u Katarine Zrinske... Sve sinekure se izredale na njoj, od lokalne do centralne uprave.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij
########### za moodul