hren

VEĆ OD SLJEDEĆEG TJEDNA
Studenti s područja Splitsko – dalmatinske županije i ove akademske godine imaju razloga za zadovoljstvo, jer se suradnja Hrvatskih željeznica i Splitsko – dalmatinske županije nastavlja, što znači da će svi studenti s prebivalištem na području Splitsko –dalmatinske imati pravo na besplatnu i neograničenu vožnju vlakom do i od mjesta unutar Hrvatske u kojem studiraju.

Budući da je sporazum prethodne godine potpisan već 14. rujna te da su studenti pravo na besplatan prijevoz mogli ostvariti već početkom listopada, mnogi su se zapitali hoće li se i ove godine suradnja nastaviti. Nova akademska godina je počela, a od Županije i HŽ-a nisu pristizale nikakve informacije. Neki su se studenti već prestali nadati i počeli kupovati karte za autobuse, ali pomoćnik pročelnika Damir Čarić izjavio je za Portal Grada Kaštela kako će dalmatinski studenti besplatni prijevoz u punom iznosu moći koristiti već od sljedećeg ponedjeljka.

-  Ugovor o besplatnom prijevozu  redovnih studenata  s prebvalištem u Splitsko – dalmatinskoj županiji do mjesta studiranja u RH bit će potpisan ovaj tjedan – kazao je Čarić i naglasio kako je Splitsko –dalmatinska županija jedina županija u Hrvatskoj koja u potpunosti financira besplatan prijevoz studenata.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij