hren
 

ZBOG VREMENA BIT ĆE ODRŽAN U LUKŠIĆU
Naša najpopularnija i najtrofejnija klapa, klapa Cambi, svojim sugrađanima odlučila je pokloniti jedan veliki koncert za kraj ljeta pa će se tako koncert pod nazivom „Jidru klape u Kaštila“, na kojem će uz domaćine nastupiti još osam klapa, održati ove subote, 7. rujna u župnoj crkvi Uznesenja blažene Djevice Marije u Kaštel Lukšiću, s početkom u 20.30 sati.

Iako je održavanje ovog svojevrsnog klapskog susreta najprije bilo najavljeno na prostoru uz crkvu Sv. Mihovila u Kaštel Kambelovcu, zbog vremenske prognoze koja predviđa loše vrijeme lokacija održavanja je promjenjena.
No, bez obzira na lokaciju koncerta, uživanje u klapskoj pismi zasigurno neće izostati jer će pred Kaštelanima zapjevati klape koje su na samom vrhu klapskog pjevanja, pobjednici i laureati Festivala dalmatinski klapa u Omišu u svim natjecateljskim kategorijama, kao i festivala Večeri dalmatinske pisme  Kaštela.
Tako će ove večeri pjevati klape Neverin, Kaše, Kampaneli, Munita, Mriža, Ventula, Mirabella, Štorija i kao domaćin klapa Cambi.

- Klapa Cambi već je inicirala nekoliko glazbenih manifestacija od kojih su neke poput festivala Večeri Dalmatinske pisme dobile svoj vlastiti život. Klapa ih je prepustila novim snagama.  Ovo ljeto u jednom razgovoru, u restoranu Komarda u Dubrovniku... kad je djelo jelo... i kad smo se napivali... došla je ideja – ajmo  napravit smotru.
Zaželili smo se opet biti domaćini, u svojim Kaštelima, Kambelovcu, ugostiti naše prijatelje i kasnije pivat do uranka. Ideja je zapravo proklijala iz jednog acapela koncerta kraćeg formata u Kambelovcu ovog lipnja. Domaćim Kambelovčanima bilo je jako drago što njihova klapa ponovno piva po "selu". A mi smo to samozatajno zatomljivali. Ovo je prva od niza stvari koje će klapa uraditi zauzvrat Kambelovcu – kazali su u klapi Cambi, nali želje su jedno, a mogućnosti drugo i zbog vremenskih prilika ovaj prvi susret klapa ipak će se dogoditi u Lukšiću.
No, prema svemu najavljenom, od sljedeće godine Kambelovčani će se vratiti u Kambelovac.

Ulaz na koncert je za sve zainteresirane slobodan.

 

KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij