hren
 

Salezijanci Tomislav Lukač iz Kaštel Štafilića i Marijan Zovak iz Osijeka u subotu su dali doživotne zavjete u crkvi Marije Pomoćnice na zagrebačkoj Knežiji.

Misno slavlje predvodio je don Tihomir Šutalo, provincijal Hrvatske salezijanske provincije, uz koncelebraciju dvadesetak svećenika. Roditelji, sestre, braća, i brojna rodbina dvojice salezijanaca uveličala je ovaj velik događaj. Crkvu su većinom ispunili mladi iz salezijanskih zajednica (Zagreb, Rijeka, Split) gdje su Tomislav i Marijan imali pedagoško odgojnu praksu. Mladi su i na taj način željeli pokazati svojim “dojučerašnjim asistentima” koliko ih vole i da su uz njih.

Prisutni su bili i mnogi bogoslovi salezijanci koje doživotni zavjeti očekuju za koju godinu. S obzirom na vrlo lijep broj mladića koji su u formaciji salezijanci u Hrvatskoj narednih godina redovito će imati slavlja doživotnih zavjeta i svećeničkih ređenja.

Na svršetku mise Tomislav i Marijan, koji su odabrali riječi evanđelja „Ne izabraste vi mene, nego ja izabrah vas“ (Iv 15,16) u kratkom govoru zahvalili su Gospodinu, svojim obiteljima, salezijancima, posebno odgojiteljima i duhovniku, i svima koji ih prate u njihovom formacijskom hodu. Osobitu zahvalu uputili su mladima za koje su rekli da su im pokazali radost i ljepotu salezijanskog poziva koji je usmjeren na odgoj mladih.

Nakon misnog slavlja Tomislav i Marijan primali su brojne čestitke na župnom dvorištu na kojem su salezijanci, rodbina, mladi i drugi uzvanici u velikoj radosti nastavili slavlje.

Večer uoči davanja doživotnih zavjeta u crkvi na Knežiji održano je molitveno bdijenje za zvanja. Tom prigodom svoje privremene zavjete obnovilo je desetero salezijanaca koji su u formaciji. Još dvojica njihovih kolega to su učinila u Rimu i na Malti gdje se trenutno nalaze. Molitvena bdijenja za zvanja salezijanci ovom prilikom organiziraju već više godina uz posebno velik odaziv mladih.

Foto: Ivan Lovrić
Izvor: hkm.hr


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij