hren
 

PRVI KUP KAŠTELA
Pomladak DVD-a Kaštela u kategoriji curica  te pomladak dječaka DVD-a Mladost ostat će zapisani kao prvi pobjednici Kupa Kaštela, prvog natjecanja za najmlađi uzrast koje se ove srijede održalo na brcu u Kaštel Starom.

Na poziv organizatora iz DVD-a Kaštela odazvalo se 17 ekipa, odnosno 170 malih vatrogasaca u dobi od 6 do 12 godina, u muškoj i ženskoj konkurenciji. Ovih 17 ekipa pristiglo je iz sedam dobrovoljnih vatrogasnih društava što je na određeni način bila i simbolika ovog 1. Kupa Kaštela pa su osim natjecatelja iz društva domaćina DVD-a Kaštela iz Kaštel Starog nastupila i djeca iz DVD-a Mladost iz Kaštel Sućurca te DVD-a Kaštel Gomilica, a ekipe mališana iz DVD-a Trogir, DVD-a Marina, DVD-a Slatine i DVD-a Solin simbolično  su predstavljali četiri ostala kaštelanska mjesta.
Djeca su se natjecala u utrci s brentačama, a bodovi na kraju natjecanja formirani su, prema propisima HVZ-a, u skladu s ostvarenim vremenom  te godinama pojedine ekipe.

U ženskoj konkurenciji natjecalo se šest ekipa, najbolja je bila ekipa DVD-a Kaštela s 482,79 bodova, na drugo mjesto plasirala se ekipa DVD-a Trogir s 1,09 bodova manje, dok su treće bile curice iz DVD-a Kaštel Gomilica s osvojenih 480,55 bodova.
Kod dječaka je u konkurenciji 11 ekipa najbolja bila ekipa DVD-a Mladost iz Kaštel Sućurca s 483,55 bodova, drugoplasirana je ekipa DVD Kaštela sa 482,60 bodova, a treća ekipa DVD-a Trogir s jednakim brojem osvojenih bodova.

Najstarija ekipa imala je prosjek od 10 godina i činile su je djevojčice iz Gomilice, dok je najmlađa ekipa bila ona dječaka iz Slatina koji su imali u prosjeku tek nešto više od šest godina.
Nagrade najboljima, ali i uspomene svim natjecateljima, ovog je dana podijelila pročelnica za društvene djelatnosti Sandra Zokić, dok je sucima koji su budno pratili svaki segment natjecanja, zahvale podijelio zapovjednik DVD-a Kaštela Roko Maletić

- Organizacija ovog 1. Kupa Kaštela prošla je odlično, djeca su pokazala vještinu i spretnost, družila se i dobro zabavila, što je i glavni cilj natjecanja. Ovom prigodom želim zahvaliti na potpori u organizaciji Vatrogasnoj zajednici grada Kaštela, Gradu Kaštela, PŠK Srdela i svima onima koji su doprinijeli da natjecanje prođe u veselom i bezbrižnom tonu – kazao nam je kratko na kraju voditelj natjecanja Špiro Radunić.

Foto: Ivana Topić


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij