hren
 

SVETE MISE I PROCESIJE
Blagdan Velike Gospe,  u četvrtak 15. kolovoza, u Kaštel Lukšiću slavi se i kao dan mjesta, a tom prigodom vjernici će sudjelovati na misnim slavljima te procesiji, moleći se Majci Božjoj i tražeći od nje zagovor. Veliki dio vjernika s područja Splitsko-makarske nadbiskupije, ali i drugi vjernici, ovog će dana tradicionalno pohoditi svetište Gospe Sinjske u Sinju.

U župnoj crkvi Uznesenja blažene Djevice Marije u Kaštel Lukšiću, od početka tjedna održavala se Trodnevnica Velikoj Gospi, s molitvom Krunice i svetim misama.

Na sam blagdan Velike Gospe sveta misa održat će se u 9 sati, dok svečana sveta misa sa procesijom tijekom  koje će se centrom mjesta nositi lik Majke Božje, započinje u 18 sati.
Svečanu svetu misu predvodit će don Ivan Jurin, kancelar Hvarsko – bračko- viške biskupije, župnik Brusja i Velog Grablja te župni vikar u katedrali u Hvaru.

Kao što smo već najavili, u kaštelanskim župama Velika Gospa posebno se slavi još u Kaštel Novom i Kaštel Sućurcu, gdje će se dan uoči blagdana i na sam blagdan održati više misa i procesija, kako u župnim crkvama tako i u svetištu Gospe Stomorije te svetištu Gospe na Hladi.

U svetištu Gospe Sinjske u Sinju tijekom dva dana, u srijedu i četvrtak održat će se cijeli niz euharistijskih slavlja. Tako će u srijedu središnje euharistijsko slavlje na Trgu dr. Franje Tuđmana u 18 sati predvoditi vojni ordinarij u BiH mons. Tomo Vukšić. U 8 sati je sveta misa na Gradu, a predvodi je fra Toni Šimunović Erpušina. Svete mise u crkvi Gospe Sinjske su u: 6, 7, 8, 9, 10, 11.30, 14, 15 i 16 sati.
Na sam blagdan, u četvrtak, središnje euharistijsko slavlje s procesijom na Trgu dr. Franje Tuđmana u 9.30 sati predvodit će splitsko-makarski nadbiskup i metropolit mons. Marin Barišić. U 18 sati misu na Trgu dr. Franje Tuđmana predvodi provincijal Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja fra Marko Mrše. U 7 sati je sveta misa na Gradu, a predvodi je fra Domagoj Runje. Svete mise u crkvi Gospe Sinjske su u: 4, 5, 6, 7, 8, 14, 15 i 16 sati.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij