hren
 

SOVA IMALA SREĆU
Da vatrogasci, osim gašenja požara i pomoći u prometnim nesrećama, sudjeluju i u drugim oblicima pomoći sugrađanima, dobro je znano. A jedna od tih „drugih“ pomoći, makar tako kažu američki filmovi, je i spašavanje mačaka sa stabala ili pasa koji upadnu u različite otvore. No, kaštelanski vatrogasci DVD-a Kaštela u svom dnevniku rada  zapisali su i jedno nesvakidašnje spašavanje, ni manje ni više, nego sove.

Kako su napisali na stranicama svog društva, vatrogasci su u nedjelju, 11. kolovoza u 21.30 sati,  dobili dojavu jednog sugrađanina o tome da mu je „velika sova ušla u stan te mogu li je vatrogasci izvaditi“.
Vatrogasci su ovoj dojavi prišli potpuno ozbiljno i odgovorno, kao i svakoj drugoj dojavi o potrebnoj pomoći, a na teren je izašlo jedno vatrogasno vozilo sa tri vatrogasca. Reakcija je bila brza i nakon devet minuta uhvatili su uplašenu životinju.

- Bila je umotana u povodac za pse!! Očito je da ju je netko držao za kućnog ljubimca – napisali su u izvješću vatrogasci.

Vatrogasci su pticu odnijeli sa sobom u vatrogasni dom u Kaštel Starom, a potom su stupili u kontakt s nadležnom ornitološkom službom.

- U dogovoru s nadležnima pticu smo s Malačke pustili u divljinu – kazali su vatrogasci.

Bravo momci!!!

Foto i video: DVD Kaštela


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij