hren

JEDNA KARTA ZA JEDNO VOZILO, MJESTA AKO BUDE
Vrijeme turističke sezone u Dalmaciji uvijek označava velike gužve, a s tim dolazi i problem oko pronalaska parkirnog mjesta, ali i oko njegove naplate. Iz tog razloga mnogi građani Kaštela odlučili su se dugoročno osigurati kupovinom mjesečne parkirne karte, koja za stanare i djelatnike iznosi 100 kuna, a za pravne osobe 400 kuna.

Ipak, kupovinom mjesečne karte građani nisu u mogućnosti osigurati si parking na podurčju cijelog grada Kaštela, već samo na određenim parkiralištima, onima u blizini adrese njihovog stanovanja ili posla.

- Kupili smo mjesečne parkirne karte kao obitelj za srpanj i kolovoz. Zašto ne smijemo koristiti parking na području cijeloga grada Kaštela, nego samo u Kaštel Starom gdje nam je adresa? Zašto je karta vezana samo za jedno auto, a u obitelji imamo dva? Nekad bismo željeli koristili to isto jedno plaćeno parking mjesto za drugo auto. – upitao nas je jedan od čitatelja zahtijevajući objašnjenje, na što smo kontaktirali tvrku nadležnu za parking u Kaštelima „Zeleno i modro“.

- Uvjeti stjecanja i korištenja povlaštene parkirališne karte sadržani su u "Odluci o organizaciji parkiranja" koju je donijelo Gradsko vijeće Grada Kaštela 10. i 16. travnja  2013. godine –službeno nam je odgovorio direktor tvrtke Alen Lučić te nam je ujedno i proslijedio hrpu pravila iz članaka od 20 do 23 iz spomenutog dokumenta.

„Povlaštena parkirališna karta izdaje se i vrijedi za točno određenu lokaciju javnog parkirališta s naplatom na području Grada, u kojoj osoba koja ostvaruje pravo na povlaštenu parkirališnu kartu ima prebivalište ili boravište, vlasništvo nekretnine ili koristi poslovni prostor na tom području i za vremensko razdoblje za koje je izdana.“, navedeno je kao jedno od pravila. Ipak, točno objašnjenje zašto je to tako, kao i zašto je jedna karta vezana uz samo jedan automobil u vlaništvu obitelji, nismo uspjeli dobiti.

Više o cijenama parkiranja i organizaciji parkinga možete pogledati OVDJE.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij