hren

JOŠ JEDNA USPJEŠNA RIBARSKA FEŠTA NA GIRIČIĆU
„Tko se dima ne nadimi, taj se vatre ne ogrije“, kaže stara izreka, koja je ovog petka u Kaštel Gomilici dobila i svoju novu verziju „tko se dima ne nadimi i vatre ne ogrije, ne može pripremiti odličnu ribarsku feštu“, u što su nas uvjerili članovi PSD Giričić, koji su na platou u svojoj lučici ugostili brojne Kaštelane i goste na tradicionalnoj Ribarskoj noći Giričića.

Iako su se temperature zraka ovog petka penjale znatno iznad 30 stupnjeva, ribiči i ronioci PSD Giričić uhvatili su se u koštac s ogromnim tečama i velikim gradelama i za svoje goste pripremili više stotina porcija ukusne spize, od crnog rižota i bakalara, do srdela s gradela. I dok se spiza satima pripremala, mnogo kraće vrijeme bilo je potrebno da se teće i gradela isprazne, a pohvale kuharima stigle su sa svih strana, posebno stranih gostiju koji morske delicije i nemaju prigodu često kušati.

- Bilo je vruće i nije bilo lako sve pripremiti i skuhati, al u dobrom društvu, uz naše interne zafrkancije i hlađenje hladnim pivom, vinom, sokovima i rjeđe vodom, sve je bilo lakše – kazali su gomilički ribiči, koji su ove večeri bili i kuhari i konobari, al nadasve odlični organizatori.

A pripremili su ribiči za goste i lutriju, kao i osigurali dobru zabavu uz Mira Boema i brojne glazbene hitove. Red spize, red hladnog pića, red ugodnih ćakula, red pjesme i plesa i iza nas je ostala još jedna uspješna ribarska fešta nakon koje su mnogi kući otišli s puno dobrih vibracija.

Foto: Luka Ištuk (PGK)


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij